FYLDTE AUBERGINER MED OKSEKØDSFYLD –
Kød

FYLDTE AUBERGINER MED OKSEKØDSFYLD

baub1

En meget simpel hverdags ret, hvor blot aubergine og ens yndlings fyld er nødvendigt. To “rå” auberginer udhules og fyldes med varmt fyld af aubergine, oksekød, løg, hvidløg, feta og masser af krydderrier. Dog brugte vi kun aubergine kødet fra den ene aubergine (og gemte resten i køleskabet), da der ellers havde været for meget fyld. De kan sagtens laves vegetariske ved kun at benytte aubergine kødet som fyld og fx tilsætte svampe, peberfrugt og forskellige rodfrugter. Det er også muligt at tilføje andet fyld end oksekød, f.eks. svinekød, kylling eller andre kødrester fra køleskabet/fryseren. Til forkælelse kan man drysse med lidt revet parmesanost inden de bages i ovnen. Til auberginerne spiste vi ovnbagte kartofler og lidt salat.

 

Ingredienser (2 pers.)
2 store auberginer
250 g oksekød
125 g feta
1 løg
1 fed hvidløg
Basilikum, paprika, chili
Salt og peber
Parmesanost

 

Tilbehør

Salat
Kartofler

 

  1. Skær toppen af de to auberginer og udhul med med en kniv (vi brugte en gulerodsskræller).
  2. Hak løget og hvidløget fint og svits det på en varm pande.
  3. Tilsæt det hakkede oksekød og lad det blive brunt.
  4. Bland aubergine kødet og fetaen med kødblandingen. Vi brugte kun halvdelen af aubergine kødet og gemte resten i køleskabet til andet brug.
  5. Krydder blandingen med salt, peber og forskellige krydderrier som chili, basilikum og paprika
  6. Put halvdelen af fyldet i hver aubergine, drys med lidt salat og lidt parmesan
  7. Bag dem i ovnen ved 225 grader i 15-20 min, til auberginen er blevet blød.

baub3

baub2

 

tidligere indlæg næste indlæg

9 Kommentarer

  • Reply Mie Lajer 11 april, 2013 at 08:55

    Et lille tip:

    Jeg er bruger altid lerslynger, når jeg udhuler grøntsager. De er geniale til formålet. Det er meget nemt at styre, det går lynhurtigt, og det sviner knap så meget. De fåes i rustfrit stål, og jeg mener jeg gav ca. 60 kr for seks styk! ;)

    /Mie

    • Reply Twin Food 11 april, 2013 at 19:55

      Ej det lyder virkelig smart! Det var en god idé, dem brugte vi til billedkunst i folkeskolen ;-) De kan sikkert bruges til en masse smart i køkkenet! Tak for tippet, Mie ;-)

  • Reply Nina 11 april, 2013 at 10:41

    Hej!

    Blive auberginen ikke sej eller svær at skære i? :)

    – Nina, ravfood.com

    • Reply Twin Food 11 april, 2013 at 19:56

      Hej Nina!
      Nej det var egentlig okay, hvis bare den får lidt tid i ovnen, det er jo ikke meget kød, der er tilbage i “formen” af auberginen :-)

  • Reply A+K 11 april, 2013 at 18:49

    Siden jeg bestilte fyldt aubergine i Tyrkiet i sommers, var jeg helt og aldeles solgt. Det smager bare SÅ godt!

    – Anne

    • Reply Twin Food 11 april, 2013 at 19:56

      Det smager nemlig mega godt! Det skal helt sikkert laves på grillen til sommer, det er som om det er en lidt sommerlig ret ;-)
      Ha en god aften, Anne :-)!

  • Reply Olivia 12 april, 2013 at 15:13

    Åhhhh! Det må jeg bare prøve. Min livret er auberginer! Auberginer, kød og salat så bliver det ikke bedre;), mmmmm… Siger jeg bare!

    • Reply Twin Food 12 april, 2013 at 22:25

      Auberginer er bare helt vildt skønne! Og den her kombination var bare lækker :-)
      Ha en god aften!

  • Reply AUBERGINE DIP | TWIN FOOD 15 april, 2013 at 09:49

    […] var lidt aubergine kød tilovers fra de lækre fyldte auberginer, der lå i køleskabet og ventede på at blive brugt ved rette lejlighed. Vi brugte det til en […]

  • Skriv et svar til A+K Slet kommentar