FROKOSTMUFFINS MED RØDBEDE OG PASTINAK –
Bagværk, Brød, Frokost, Snacks

FROKOSTMUFFINS MED RØDBEDE OG PASTINAK

Christine og jeg er begge startet i skole igen. For at gøre madpakken ekstra lækker, lavede vi disse muffins med rødbede og pastinak. De er smadder gode og virkelig nemme lige at tø op om morgenen, så man kan få en med i madpakken. Vi er sikre på, at de vil være et hit ved mange børn. Hvis man har “mini” muffins-forme, vil man sagtens kunne lave dem heri også – vi har kun normal størrelse, så det var det vi brugte. Muffins’ne er på ingen måde tøre og rødbeden og pastinakken giver dem en god anderledes smag. Vi har også prøvet dem som en snack til eftermiddag med lidt smør på, og der kan de bestemt også bruges. Hvis man ikke lige har rødbede eller pastinak i sit køleskab, kan man sagtens prøve med squash, gulerød, jordskokker eller kartofler. Udover madpakken kan de også sagtens bruges til en suppe eller som tilbehør til en lækker salat.


Ingredienser (giver ca. 15 stk):
25 gram gær
250 gram rødebede (vejet med skræl)
250 gram pastinak (vejet med skræl)
300 ml vand
200 ml mælk
1 tsk sukker
1 1/2 tsk salt
200 gram grahamsmel
300 gram sigtemel
100-200 gram hvedemel

 

  1. Skræl og riv pastinak og rødbede groft
  2. Opløs gær i vand i en skål
  3. Lun mælken en anelse om kom den i skålen
  4. Tilsæt sukker, salt, grahamsmel, sigtemel og 100 gram hvedemel
  5. Ælt den revne rødbede og pastinak i dejen
  6. TIlsæt mere hvedemel indtil dejen bliver god at arbejde med – vi kom nok ca. 100 gram mere i (måske mere er nødvendigt)
  7. Lad dejen hæve i ca. 1 time et lunt sted
  8. Smør muffinsforme og del dejen i 14-16 lige store klumer
  9. Kom dej-klumperne i formene (pres dem lidt ned) og lad dem hæve i yderligere 30 min
  10. Tænd ovnen på 220 grader, pens bollerne med æggeblomme og drys med græskarkerner
  11. Bag muffins’ne i ovnen i 20-25 grader. Når de er kølet lidt af, tages de ud af formene og derefter skal de køle helt af på en rist

 

tidligere indlæg næste indlæg

11 Kommentarer

  • Reply Trine Alsing 5 februar, 2013 at 09:16

    Måms, de ser gode ud :o)

    Jeg synes ik at jeg kan finde Blondie med cookie dough på den nye side?

    Kh. Trine

    • Reply Twin Food 7 februar, 2013 at 10:01

      Hej Trine. Hvis du søger på Blondie ude i søgefeltet skulle den meget gerne dukke op :-)! Vi har lidt problemer med layout hvis man bruger smartphone / ipad – så man kan endnu ikke se søgefeltet hvis man er på en af disse. Men på en computer kan søgefeltet godt bruges! Du må skrive igen hvis du stadig ikke kan finde opskriften – den kommer frem når vi søger hvert fald.
      Hav en god dag :)

  • Reply Line 5 februar, 2013 at 17:12

    Ej hvor ser de gode ude- perfekt til min madpakke :)

    • Reply Twin Food 7 februar, 2013 at 10:01

      Ja lige præcis, Line – de var også rigtig gode :-)

  • Reply Anna 6 februar, 2013 at 17:49

    De ser helt vildt gode ud – elsker boller med grønsager i (i hhvert fald gulerødder (;) Må helt sikkert prøve at bage dem! (:
    Mvh Anna

    • Reply Twin Food 7 februar, 2013 at 10:02

      Heh – man kan sagtens tilsætte gulerødder til de her også ;-)!
      Hav en god dag, Anna :)

  • Reply Lunchtime Muffins with Beetroot and Parsnips | HoneyMash.com 6 februar, 2013 at 20:47

    […] Lunchtime Muffins with Beetroot and Parsnips View original source window.fbAsyncInit = function() { FB.init({ appId : '485191891511079', // App ID status : true, // check login status cookie : true, // enable cookies to allow the server to access the session xfbml : true // parse XFBML }); // Additional initialization code here }; // Load the SDK Asynchronously (function(d){ var js, id = 'facebook-jssdk', ref = d.getElementsByTagName('script')[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement('script'); js.id = id; js.async = true; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js"; ref.parentNode.insertBefore(js, ref); }(document)) […]

  • Reply Natascha Schytte 8 marts, 2013 at 10:49

    Kan man bruge andet end mælk, da jeg muligvis har mælkeallergi? :-) De ser super lækre ud!

    • Reply Twin Food 8 marts, 2013 at 17:56

      Vand skulle være muligt, vi har ikke prøvet det, men tror det ville være ok :-)
      God weekend!!

  • Reply Simone Larsen 21 august, 2013 at 20:26

    Jeres side er simpelthen det bedste fund, jeg længe har gjort mig. Jeg har efterhånden fulgt jer en del måneder og har lavet op til flere af jeres opskrifter. I er rigtig gode til at inspirere. Her til aften har jeg bagt disse lækre madmuffins bare med gulerod og lidt squash og en rest ost som jeg rev. Desuden tilføjede jeg lidt oregano for at give dem lidt ekstra smag. De smager himmelsk, og jeg glæder mig helt til at spise en til min frokost i morgen.
    Absolut ikke sidste gang jeg lader mig inspirere af opskriften ;-)

    • Reply Twin Food 24 august, 2013 at 14:03

      Hej Simone :)
      Tak for din søde kommentar – vi er rigtig glad for at kunne inspirere!
      Det lyder som et lækkert twist – tak for det tip :)!

    Skriv et svar til Lunchtime Muffins with Beetroot and Parsnips | HoneyMash.com Slet kommentar