FOCCACIA –
Bagværk, Brød, Snacks, Tilbehør

FOCCACIA

focc2

focc1

Mmh, hvad er bedre end et godt hjemmebagt brød til en god suppe eller måske en omgang tapas. Vi elsker at bage brød herhjemme og vi elsker at finde lejligheder til at gøre det. Suppe er altid en god lejlighed, vi kan hvert fald ikke rigtig spise suppe uden et stykke brød (måske det bare er en dårlig vane ;-)). Dette foccacia blev netop lavet til en suppe, nemlig denne røde karry suppe, som vi serverede for to af vores veninder til madklub. Opskriften her giver en stor portion og derfor var der også rigeligt brød til dagen efter, hvor menuen stod på tapas. Opskriften stammer fra Emmerys kogebog, og er simpelthen så lækker! Vi bruger en køkkenmaskine til at ælte dejen og hvis man ikke bruger sådan en, er det muligt, at der skal lidt mere mel i, end hvad vi har skrevet – prøv Jer frem indtil dejen hænger sammen men stadig er lidt klistret.

Ingredienser (giver ca. 14-16 brød)
150 ml surdej
50 gram gær
850 ml vand
30 gram salt
300 gram gramhamsmel
700-750 hvedemel
Lidt olie til hævning

 

  1. Rør surdej, gær og vand sammen
  2. Tilsæt salt og gramhamsmel og rør massen godt sammen
  3. Tilsæt hvedemel (evt. lidt ad gangen) – stop når dejen slipper fra kanten af skålen (dette tager ca. 10-15 min, når den røres på maskine)
  4. Lad dejen hæve i en skål i ca. 2 timer med lidt olie omkring
  5. Smør forme og kom dejen op i (hvis man ikke har små runde forme, kan man sagtens bare bruge større forme) – lad dejen dække bunden
  6. Lav lidt huller i dejen og kom lidt olie, rosmarin og salt på toppen
  7. Lad bollerne hæve i yderligere 2 timer
  8. Bag foccacia i ovnen i ca. 13-18 min ved 250 grader (bollerne skal være gyldne på overfladen)

DSC_1011

focc3

focc4

 

FOCCACIA

Ingredients (providing approx. 14-16 bread)
150 ml of leaven
50 grams of yeast
850 ml of water
30 grams of salt
300 gram whole wheat flour
700-750 wheat flour

 

  1. Mix leaven, yeast and water together
  2. Add salt and whole wheat flour and stir well together
  3. Add the flour (a little at a time) – stop when the dough releases from the edge of the bowl (this takes approx. 10-15 minutes when you make it on a kitchenmachine)
  4. Let the dough rise in a bowl for approx. 2 hours with a little oil on the top of the dough
  5. Form the dough into wanted shapes and make some holes in the dough and add some oil, rosemary and salt on top
  6. Leave to rise for further 2 hours
  7. Bake focaccia in the oven for approx. 13-18 minutes at 250 degrees celcius (the buns should be golden on the surface)
tidligere indlæg næste indlæg

7 Kommentarer

  • Reply Linda // mitlivskogebog.com 9 april, 2014 at 11:58

    De ser helt fantastisk lækre ud! Længe siden jeg har bagt med surdej, er kommet lidt ud af rutinen, men bliver vist nødt til at have gang i én igen. Mums :)

    • Reply Twin Food 9 april, 2014 at 21:09

      Tusind tak :) Vi er også blevet fan af surdej og har også en stående, men hvis nu det går helt galt kan man jo også købe en ;)!

  • Reply Johanne 10 april, 2014 at 18:06

    Hej!
    De ser godt nok lækre ud!
    Kan de fryses? :)

    • Reply Twin Food 14 april, 2014 at 14:34

      Tusind tak :)
      Det går vi udfra, vi opbevared vores i en frysepose i en brødkasse hvor de stadig var fine efter 2-3 dage efter en tur i ovnen, men vi tænker da at de sagtens kan fryses :)

  • Reply Stefsonne 26 maj, 2014 at 18:15

    Hvor har I fundet de små aluforme? Og kan alle aluforme tåle at komme i ovnen? Vil simpelthen så gerne have de lækre foccacia brød med på Kr. himmelfarts picnic.

    • Reply Twin Food 28 maj, 2014 at 08:48

      Vi har fundet vores hos en slagter i Aarhus, så prøv evt. hos en slagter i nærheden :) Vi er ikke klar over om alle aluforme må gå i ovnen – det kan være slagteren ved det :)

  • Reply RODFRUGTSUPPE – 4 oktober, 2018 at 17:14

    […] det sker der slet ikke noget ved. Vi toppede suppen med creme fraiche og serverede et lækker foccacia til. For os er brødet altid en vigtigt ingrediens og hvis det virkelig skal være luksus laver vi […]

  • Skriv et svar til Stefsonne Slet kommentar