FOCACCIA MED TOMATER –
Bagværk, Brød

FOCACCIA MED TOMATER

foccacia-with-tomatoes

Vi elsker at bage brød og der findes altså ikke noget bedre end nybagt morgenbrød. Slet ikke hvis det også er weekend. Vi bager mest rugbrød og morgenboller, som nogenlunde følger opskriften her – det bliver dog altid lidt på slump med mel.

En anden ting vi er vilde med er de lidt mere snaskede brød, focaccia og snegle/snurrer med masser af lækkert fyld. Sidst vi lavede focaccia var denne her udgave med masser af fine farverige tomater. Det er et meget simpelt brød, men tomaterne og lidt salt på toppen giver det rigtig god smag.

Focaccia kan virkelig varieres og man kan putte det meste på toppen, vi synes det er bedst at holde det simpelt, det gør det mere elegant og lækkert. Næste gang vil vi prøve med oliven, soltørrede tomater, rosmarin eller måske fint skårede rodfrugter.

 

Ingredienser (1 stort brød)

1/2 dl surdej

5 dl koldt vand

5 g gær

2 spsk malt sirup (kan undlades)

15 g salt

150 g rugmel

450 g hvedemel

1 spsk olie

cherry tomater, gerne farverige

  1. Opløs surdejen i vandet
  2. Tilsæt gær samt malt sirup og lad også dette blive opløst
  3. Tilsæt salt, rugmel og hvedemel og start med at kør’ røremaskinen på lav hastighed, indtil melen er kommet i dejen (ca. 1 min)
  4. Skru op for høj hastighed og ælt hele dejen godt indtil den slipper kanterne (det tog 10-15 min. for vores maskine)
  5. Fordel olien omkring dejen
  6. Dæk dejen godt til, så den er lufttæt og stil den til hævning i minimum 12 timer i køleskabet – dejen skal være hævet til minimum dobbelt størrelse
  7. Hæld dejen ud på et stykke bagepapir drysset med lidt mel, pres den gerne lidt ud og lad den hæve 2-3 timer ved stuetemperatur
  8. Tænd ovnen på 250 grader og lad bagepladen blive i ovnen, der varmes op
  9. Halver cerry tomaterne og fordel dem på brødet – tryk dem godt ned
  10. Drys med lidt olie og groft salt inden bagning
  11. Put forsigtigt bagepapiret med brødet på den varme bageplade fra ovnen og bag det ved de 250 grader (alm. ovn) i ca. 20 min

tomato-foccacia

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar