FLAPJACKS –
Snacks, Søde sager, Sundere alternativer

FLAPJACKS

 

flip-jack-med-ingefaer1

 

Det er så skønt, når der gemmer sig noget lækkert i køleskabet, eller skuffen, til de dage hvor man trænger til en lækker lille sag. Vi er rigtig gode til at spise søde sager, og prøver derfor også at gøre det med måde og samtidig erstatte de søde ting med nogle lidt sundere alternativer. De her flapjacks har vi blandt andet haft liggende i en periode og de er faktisk virkelig gode. Som et ekstra pift har vi prøvet at tilsætte tørret ingefær – det er fuldstændig valgfrit og kan sagtens undlades eller erstattes med andet tørret frugt. Vi prøvesmagte den tørrede ingefær inden og det smager væsentligt bedre, når det lige er blevet varmet. Den var meget stærkere end hvad vi lige havde regnet med ;) Barerne blev overhældt med lidt mørk chokolade, som jo kun gør dem endnu bedre :)

 

Ingredienser (8-12 barer)

100 gram kokosolie

100 gram honning

170 gram havregryn

40 gram kokos

50 gram solsikkekerner

60 gram tørrede frugter (fx tørret ingefær)

50 gram pistacienødder

1 lille moden banan

50 gram smør

100 g mørk chokolade til toppen

  1. Varm honning, smør og kokosolie op i en gryde eller i mikro’en
  2. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål
  3. Mos bananen og tilsæt den til de tørre ingredienser sammen med den smeltede kokosolie, smør og honning
  4. Bland det hele godt sammen
  5. Hæld massen i et mellem stort fad med bagepapir (barernes tykkelse afhænger af fadets størrelse og bag ved 170 grader i 30 min, indtil barerne har fået en gylden top)
  6. Lad barerne køle en anelse af og skær derefter ud i ønsket størrelse
  7. Opbevar dem i køleskabet i en lufttæt beholder

flipjack1

 

flip-jack1

tidligere indlæg næste indlæg

6 Kommentarer

  • Reply Sara 9 november, 2015 at 22:49

    De ser rigtig lækre ud og må helt sikkert snart prøves! :-D Er det saltede eller usaltede pistacienødder i har brugt?

    • Reply Twin Food 12 november, 2015 at 10:45

      Her har vi brugt usaltede, men du kan faktisk bruge begge dele :-)
      Hav en god dag!

  • Reply Rikke 14 november, 2015 at 15:25

    Så er de i ovnen! Jeg kan sige at “dejen” smager helt fint. Er spændt på hvordan de kommer til at smage :D

    • Reply Twin Food 15 november, 2015 at 11:56

      Hehe, det er altid godt at prøvesmage dejen :P
      Vi håber at du også kunne lide det færdige produkt :)

  • Reply Lene Filsø 16 november, 2015 at 08:14

    Hold nu op hvor er de gode – jeg har lavet jeres lækre Flapjacks og ALLE i husstanden er lykkelige :-)

    på listen over ingredienser står der 50 g smør. men jeg kan ikke se hvor I bruger der 50 g smør. Jeg har lavet dem uden og det virker fint – men måske de blev endnu bedre med smør?

    Ha en smuk dag

    Kh Lene

    • Reply Twin Food 16 november, 2015 at 12:36

      Ej hvor er det dejligt at høre, Lene :)!
      Vi kan da godt se, at smøren er helt væk, den skulle faktisk være smeltet sammen med honning og kokosolie. Du må prøve at tilsætte den næste gang og så lige give en melding på hvad der er bedst, for hvis ikke smøren gør det store, kan den da ligeså godt undlades ;) Vi troede lidt, at den var nødvendig for at holde det ordentligt sammen, men det var det tilsyneladende ikke :)

      Rigtig god dag,

      KH

    Skriv en kommentar