FERSKEN/MANGO SYLTETØJ –
Bagværk, Desserter, Morgenmad, Søde sager

FERSKEN/MANGO SYLTETØJ

Vi har igen i år haft gang i projekt hjemmelavet syltetøj og er endnu en gang blevet overrasket over hvor ekstremt nemt det er at bikse sammen. Det sværeste er næsten at vælge hvilken type man har lyst til at lave. Sidste gang lavede vi en med rabarber som vi brugte i rabarbersnitter. Denne her gang har vi lavet en med fersken og mango. Man kan bruge lige hvad man vil – bare udskift mængden af frugt i opskriften med hvad man i stedet ønsker at bruge. Vi anvender altid syltesukker (med pektin) fra Dansukker. Det virker hver gang og man er sikker på ikke at ende op med en alt for tynd syltetøj. Næste gang vil vi prøve en med havtorn, det har vi på fornemmelsen også kunne være meget lækkert. Denne her har vi også prøvet at putte i en kage og det blev til nogle små brownie barer med kokostopping. Vi serverede dem til vores fødselsdagsmiddag i weekenden og vi synes selv de blev ret gode. Brownien er bagt næsten færdig hvorefter der er smurt et lag syltetøj og tilsidst er der drysset med kokos, som blev blandet med æg, smør og sukker. Det er selvfølgelig ikke et must at det er en fersken/mango syltetøj man anvender, her kan det igen varieres. Desuden kan man også helt undlade den hvis man kun vil nøjes med kokos. 

 

Ingredienser

Fersken/mango syltetøj (750 ml)

700 gram frugt i alt (halv/halv af mango (ca. 2 stk) og fersken (ca. 4 stk.)

4 dl Dansukker Syltesukker

  1. Tag skrællen og sten fra både mango og fersken og skær dem i mindre stykker
  2. Put frugten i en gryde sammen med sukker og lad det små koge i 20-30 min. alt efter hvordan man ønsker konsistensen
  3. For at vurdere konsistensen kan man undervejs tage lidt op og lade det køle af og herfra vurdere hvordan konsistensen vil blive
  4. Hæld syltetøjet på et rent, skoldet glas og opbevar det på køl

 

Kokostopping

60 g smør

25 g sukker

1 æg

100 g kokos

  1. Smelt smøren og rør den med sukker, æg og kokos og lad det hele blive godt blandet

 

Brownie (20 x 30 cm.)

110 g smør

1 spsk stærk kaffe (filter, espresso, nescafé eller lign.)

1 spsk maltsirup (ikke et must)

120 g mørk chokolade

200 g sukker

50 g brun farin

1 tsk vaniljesukker

1/4 tsk salt

2 æg

80 g hvedemel

 

  1. Put smøren i en gryde sammen med kaffe og maltsirup (hvis man ønsker at tilsætte det), og lad smøren smelte ved svag varme på komfuret
  2. Tilsæt chokoladen når smøret er helt smeltet, tag det af varmen og lad chokoladen smelte helt
  3. Put sukker, brun farin, vaniljesukker og salt i en skål
  4. Tilsæt den smeltede smør og chokolade og bland det godt
  5. Slå de to æg ud i blandingen og sørg for at de er godt rørt ud
  6. Tilsæt mel og fordel dejen i en form (ca. 20 x 30) med bagepapir
  7. Bag brownien i ovnen ved 175 grader (varmluft) i 30-35 min. (vejledende tid). Toppen skal være sprød (den vil revne en smule). Kagen vil slippe bagepapiret i kanterne når den er færdig og det indre kan tjekkes med en skarp genstand hvor dejen ikke skal hænge i
  8. Fordel herefter 5 dl syltetøj forsigtigt ovenpå den varme kage og drys kokos toppingen udover
  9. Bag kagen helt færdig i 5-10 yderligere minutter indtil toppen er gylden
  10. Lad kagen køle af inden der skæres små barer af den
  11. Kagen skal opbevares i køleskabet og bliver allerbedst, hvis man laver den dagen inden servering.


tidligere indlæg næste indlæg

2 Kommentarer

  • Reply Johanne 10 juli, 2016 at 08:29

    Ser ud til at være en virkelig lækker ret ;) Jeg havde ikke overvejet kokos topping på brownie

    • Reply Twin Food 10 juli, 2016 at 19:28

      Den smader SÅ godt og hvis man kan lide kokos er det et ekstra lækkert pift :-)!

    Skriv en kommentar