IDEER TIL NYTÅRSMENUEN – SNACK + FORRET –
Anbefalinger, Forret, Højtider, Snacks

IDEER TIL NYTÅRSMENUEN – SNACK + FORRET

rosti1

Indlægget her er til Jer, som mangler lidt inspiration til nytårsmaden. I går i lokal avisen Aarhus kom vi med et forslag til en god nytårs menu, som ikke koster alt for meget. Vi fortsætter stilen i dette indlæg og kommer med forslag til nytårsbordet. Vi har taget de retter fra bloggens tid, som vi synes egner sig bedst  – det er ikke en gennemført menu men det indeholder alt fra snack-forslag til dessert-forslag. I dette indlæg har vi et par snack og forret ideér og i morgen kommer der endnu et indlæg med forslag til hovedret- og dessertretter. Vi håber, at vi kan hjælpe med at få styr på Jeres nytårsmenu :-)  

 

SNACKS

pspe3

 

SPICY NUTS

Ingredienser:
4 tsk salt flager
2-3 tsk paprika
1 tsk cayenne peber
50 gram cashew nødder
100 gram usaltede peanuts
100 gram hasselnødder
50 gram mandler
4 spsk citron saft
1 spsk honning

  1. Bland salt, cayenne peber, paprika og citron saft sammen i en skål
  2. Tilsæt nødder og bland det hele godt sammen
  3. Kom honning over nødderne og bland dem godt sammen igen
  4. Bag dem på en bageplade med bagepapir i ca. 15 min i en 175 grader forvarmet ovn – rør lidt i nødderne undervejs

 

SOYA RISTEDE MANDLER

Ingredienser:
200 g. mandler
3-4 spsk. soya

  1. Hæld mandlerne på en pande hvor de skal varmes op for fuld hammer. Ryst panden og lad mandlerne blive varme. Når de begynder at poppe og tage farve slukkes for panden.
  2. Hæld soya udover mandlerne mens panden rystes. Når alt soyaen er trængt ind i mandlerne hældes de på et stykke bagepapir

 

SALTE MANDLER

Ingredienser:
2 dl vand
2 1/2 spsk groft salt
3 dl mandler

  1. Kom vand og salt på en pande og varm det op indtil alt salt er opløst
  2. Kom mandlerne på panden og lad dem blive der til alt vandet er fordampet – rør rundt i mens
  3. De tørre færdige mandler kommes på et stykke bagepapir hvor de skal køle af (hvis det skal gå hurtigt kan man komme dem en tur udenfor)
  4. Kom mandlerne på salaten lige inden den skal serveres

 

PEBERFRUGT/AUBERGINE TAPANADE

Ingredienser (500 ml):
1 stor aubergine
500 g. rød peber
½ dl olie
Saft fra en halv citron
Salt og peber

 

  1. Halver auberginen og peberfrugterne og bag dem i ovnen ved 230 grader (varmluft) i 25-30 min indtil de er bløde.
  2. Blend først peberfrugterne og auberginen.
  3. Tilsæt citronsaft, olie og smag til med salt og peber

 

 

SNOEDE GRISSINIER MED CHEDDAR OG SERRANO SKINKE

Ingredienser (ca.15 stk):
50 gram gær
7 dl vand
2 tsk salt
1 tsk sukker
8 dl sigtemel
6 dl hvedemel

Fyld: Æggeblomme til pensling, cheddar ost, serrano skinke og persille

 

  1. Opløs gær i vandet og tilsæt derefter salt
  2. Tilsæt sukker og mel (OBS: Hvis man synes blandingen er for våd, tilsætter man mere mel)
  3. Lad dejen hæve i 1 times tid
  4. Rul dejen ud (ca. 0,5 cm) på et mel drysset bord – ligesom man ville gøre med en pizzadej og sørg for at vend dejen et par gange, sådan at det ikke ender med at den sidder fast i bordet
  5. Pensl dejen med æggeblommer og fordel derefter persille og cheddar på overfladen
  6. Tilslut fordeles serrano skinke
  7. Skær stænger af 1,5-2 cm af dejen. Rul hver stang et par gange og læg dem på en bageplade med bagepapir
  8. Man kan evt. pensle stængerne lidt ekstra når de er kommet på bagepladen
  9. Bag dem ved 250 grader i ovnen i 20-25 min (de skal være gyldne)

 

 

SNACK MED GEDEOST OG DADLER I SERRANO SKINKE

Ingredienser (giver 10 stk.):
5 skiver serranoskinke
10 dadler
1/2-1 pakke gedeost
ca. 1 spsk honning

 

  1. Fjern stenene fra dadlerne, hvis de er der
  2. Skær skiver af gedeosten og skær evt. skiverne halv over
  3. Skær Serrano skinke over på midten (hvis det ikke er alt for tyndt)
  4. Kom 2 halve dadler på et stykke serrano skinke og oven på gedeost
  5. Læg de små pakker på en bageplade eller kom dem i et fad og  kom lidt honning henover
  6. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 10-15 min. Eller bag dem på grillen i ca. 15 min

 

 

GEDEOST BRUSCHETTA

Ingredienser (ca. 15 stk):
15 skiver af et godt brød
1 rulle gedeost
Pesto: 1 stort bundt basilikum, 2 fed hvidløg, 2 spsk pinjekerner – tilsæt olie til ønsket konsistens. Smag til med salt og peber

 

  1. Lav pestoen og fordel den på brød skiverne
  2. Skær gedeosten i skiver og fordel dem oven på pestoen – ca. to forholdsvis tynde skiver på hvert stykke
  3. Bag brødene i ovnen ved 200 grader i 10-15 min (osten skal være gylden)

 

 

HJEMMELAVET CHIPS PÅ 10 MINUTTER

Ingredienser (1 lille skål):
1-2 stykker pitabrød
Olie
Havsalt
Krydderier (fx timian, oregano, rosmarin)

 

  1. Skær pitabrødet over så du har to flade sider
  2. Pensl en anelse olie på begge sider og drys med ønsket smag – vi dryssede med saltflager og basilikum
  3. Skær pitabrødet ud i ønsket størrelse og kom dem på en bageplade
  4. Bag chips’ne i ovnen ved 200 grader (varmluft) i 5-10 min. Tjek efter 5 min og tag dem ud når de er sprøde og gyldne i kanterne

 

 

MINI PEBRE MED FETA 

Ingredienser:
1 bakke små peberfrugter
fetaost
  1. Skær toppen af de små peberfrugter
  2. Kom fetaosten i en kraftig plastikpose eller en engangssprøjtepose
  3. Kom fetaost i pebrene indtil der ikke kan være mere
  4. Bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min.

 


 

FORRETTER

varml3

 

LAKSEROULADE MED CREME AF AVOCADO OG HYTTEOST

Ingredienser (forret til 7 pers.):
500 g røget laks
2 modne avokadoer
3 dl hytteost
2-3 tsk wasabicreme
Saft fra en halv citron
En god håndfuld spinatblade
Salt og peber

 

Til pynt: Sesamfrø

 

  1. Bland avokadoer og hytteost godt sammen
  2. Tilsæt wasabicreme og smag til med salt og peber. Hvis det ønskes kan der tilsættes mere wasabi
  3. Bred laksen ud på et stykke vitawrap (vi lavede to ruller) og fordel spinatblade ovenpå
  4. Fordel halvdelen af hytteost/avokado massen et lille stykke fra midten som en tynd pølse – brug den anden halvdel til den anden rulle
  5. Rul laksen omkring hytteost blandingen til en pølse og stram den godt til med vitawrappen.
  6. Læg den på køl i køleskabet gerne et par timer inden servering.
  7. Skær rullen i passende stykker og drys med sesamfrø

 

 

HJEMMERØGET LAKS I GRILLEN

Ingredienser (forret til 6-7 pers.)
Lakseside på ca. 1 kg
75 g salt
50 g sukker
Røgflis

Tilbehør: Krydderurtedressing (creme fraiche, citron, krydderurter, sennep, salt og peber), avokado/hytteost mos (+salt, peber og citron) ærtespirer og ristede rugbrødsskiver

 

  1. Massér salt og sukker i laksestykket og stil det på køl i mindst 3 timer (mængderne kan justeres efter ønske)
  2. Varm grillen op på 175 grader og sørg for at temperaturen er stabil og placér kullene i den ene side af grillen
  3. Placér foliebakken med røgflis oven på de varme kul (behøver ikke at være blandet med krydderrier – afhænger af hvad man kan finde)
  4. Læg med det samme også laksestykket i midten af grillen (det må ikke ligge lige over kul/røgflis) og læg låg på grillen
  5. Vi kunne i grillens udluftning hurtig se der kom røg ud – vores fik 25 min., men dette er lidt smag og behag ift. røgsmag
  6. Server laksen på et stykke ristet rugbrød med en avokado/hytteost mos, krydderurtedressing og ærtespirer

 

 

FILODEJ MED REJER OG PESTO

Her kan pastaen undlades

Ingredienser (giver 6 pakker):
12 stk. store filodej (alt efter hvilken størrelse man vil have pakkerne, kan man vælge filodej efter dette)
250 gram store rejer (Vi brugte store kogte rejer)
4 spsk. pesto
1/2 revet squash
300 g. frisk pasta (vi brugte tortellini med fyld af ost og spinat)
lidt smeltet smør til smørrelse på toppen
  1. Bland rejer, pesto og squash sammen i en skål
  2. Kog pastaen efter anvisning på pakken
  3. Tag et stykke filodej og placér et mere oven på med lidt smør imellem
  4. Læg herefter lidt pasta og reje/pesto fyld ovenpå
  5. Fold dejen sammen som en pakke og vend den med samlingen nedad på et stykke bagepapir
  6. Fortsæt sådan indtil der ikke er mere filodej
  7. Bag dem i ovnen ved 180 grader (varmluft) i 25-30 min.

 

 

RISTET RUGBRØD MED VARMRØGET LAKSETATER

Ingredienser (til 3 stk. rugbrød):
125 gram varmrøget laks
1 avokado
1 tsk sennep
1 1/2 dl hytteost
Saft fra 1/2 citron
Salt og peber
3 stk hjemmebagt rugbrød

 

  1. Skær avokado og varmrøget laks i mindre stykker. Riv evt laksen hvis dette er nemmere.
  2. Kom laks og avokado op i en skål sammen med de resterende ingredienser – bland det hele godt sammen.
  3. Rist rugbrødet, enten i ovnen eller på en brødrister. Vi har ikke en brødrister, så vi ristede dem i ovnen på grill, hvor de fik et par minutter på hver side.
  4. Kom lidt salat på rugbrødet og derefter laksetataren

 

 

WRAPS MED LAKS

Ingredienser til wraps (giver 2):
2 fuldkornspandekager
3 skiver røget laks
krydret cream cheese
3-4 skiver serrano skinke
friske spinatblade

 

  1. Tag en pandekage og smør cream cheese på den.
  2. Spred derefter spinat blade henover.
  3. Tilsidst kommes laks eller serrano skinke på.
  4. Rul pandekagen stramt sammen. Vi rullede den ind i vita wrap, og sørgede for at den var rullet så tæt sammen, som den kunne blive. Læg rullen på køl i 1 times tid.

 

 

KARTOFFELPANDEKAGER MED LAKS OG CREAM CHEESE

Ingredienser (6 stk):

Kartoffelpandekager
2 store bagekartofler
salt og peber

 

  1. Skral kartoflerne og riv dem på et rivejern
  2. Pres så meget af vandet fra (brug evt. en sig til dette)
  3. Tilsæt salt og peber og tænd en pande med smør (her skal man ikke være alt for nærig)
  4. Pres lidt kartoffel sammen og form det som en lille pandekage på panden
  5. Giv pandekagerne ca. 10 minutter med låg på – tjek til dem undervejs
  6. Vend pandekagerne og giv dem yderligere 10 minutter

 

Til toppen
6 skiver laks
2 kogte æg
Lidt kapers
Cream cheese (evt. med krydderurter)

 

  1. På hver pandekage kommes en smule cream cheese og derefter en skiver laks
  2. På toppen pyntes med kapers og æg skåret i små stykker

 

 

BUTTERNUTSQUASH SUPPE MED SMÅ BUTTERDEJSPAKKER

Ingredienser (2-3 personer):
Suppe
1 butternut squash
1 dl vand
1-2 spsk karry
1/2 tsk cayenne pebber
250 ml madlavningsfløde
2 gulerødder
Salt og peber

 

  1. Skær butternut squashen over på halv, fjern skal og skær den ud i små firkanter. Skral også gulerødder og skær dem i ca. samme størrelse
  2. Kom fikanterne i en gryde sammen med vand og kog dem møre (ca. 20 min alt efter størrelse)
  3. Tilsæt karry og cayenne peber og rør det hele godt rundt
  4. Når squashen er mør blendes den til en fin pure
  5. Tilsæt madlavningsfløde og kog det hele op
  6. Smag til med salt og peber

 

Butterdejs pakker (12 stk.)
2 stk. Premium butterdej
1 lille stykke deluxe gourmet ost til hver pakke
ca. 4 store styler Italiensk skinks

 

  1. Del hvert stykke butterdej i 6 stykker – rul hvert stykke lidt større
  2. Kom et lille stykke ost og lidt skinke på en af siderne og fold derefter det resterende butterdej indover
  3. Klem kanterne sammen med en saks
  4. Bag de små pakker i ovnen på en bageplade med bagepapir ved 200 grader i ca. 15 min (de må gerne være gyldne)
  5. Server dem i suppen eller ved siden af (vi synes pakkerne var ret store, så vi skar hver pakke ud i 4 mindre stykker – det er selvfølgelig smag og behag)
tidligere indlæg næste indlæg

11 Kommentarer

  • Reply » IDEER TIL NYTÅRSAFTEN – HOVEDRET + DESSERT 29 december, 2013 at 15:28

    […] ← Forrige Udigvet d. 29 december, 2013 | Ingen kommentarer […]

  • Reply Samantha 31 december, 2013 at 03:27

    Kære madnørd 1 og 2 :)
    Fantastisk blog i har med smukke billeder. I har sans for madlavning det er tydeligt!

    De bedste hilsner
    Samantha Fotheringham

    • Reply Twin Food 4 januar, 2014 at 23:15

      Tusind tak :) Og dejligt du gider at følge med!

      Knus

  • Reply Nytårsfortsætter og Nytårsforretter | Søsters Køkken 3 januar, 2014 at 17:19

    […] en lækker opskrift – denne gang på en super velsmagende nytårsforret, som søde Laura og Christine fra Twin Food har givet mig lov til at låne. Men i stedet for et søstertip får i denne gang nogle af mine mål […]

  • Reply IDEER TIL NYTÅRSAFTEN – SNACK & FORRET – 26 december, 2016 at 12:41

    […] ligeså gode, så hvis i ikke kan finde noget i indlægget her, kan i jo prøve dem. Find dem her, her og […]

  • Reply IDEER TIL NYTÅRSAFTEN – HOVEDRET & TILBEHØR – 27 december, 2016 at 14:26

    […] Vi har jo også et par indlæg fra de senere år og de er altså mindst ligeså gode, så hvis i ikke kan finde noget i indlægget her, kan i jo prøve dem. Find dem her, her og her :-) […]

  • Reply IDEER TIL NYTÅRSAFTEN – DESSERT OG DRINKS – 28 december, 2016 at 13:53

    […] Vi har jo også et par indlæg fra de senere år og de er altså mindst ligeså gode, så hvis i ikke kan finde noget i indlægget her, kan i jo prøve dem. Find dem her, her og her :-) […]

  • Reply NYTÅRSMENU: 10 LÆKRE VELKOMSTSNACKS – 26 december, 2018 at 09:25

    […] Ideer til nytårsmenuen – Snack + forret […]

  • Reply NYTÅRSMENU: 6 LÆKRE DRINKS – 27 december, 2018 at 12:31

    […] Ideer til nytårsmenuen – Snack + forret […]

  • Reply NYTÅRSMENU: 20 SKØNNE FORETTER – 5 januar, 2019 at 14:18

    […] Ideer til nytårsmenuen – Snack + forret […]

  • Reply Lette Forretter | nopandering.com 30 september, 2019 at 03:55

    […] Download billede More @ twin-food.dk […]

  • Skriv et svar til IDEER TIL NYTÅRSAFTEN – HOVEDRET & TILBEHØR – Slet kommentar