CUMBLE MED INGEFÆR OG PÆRE –
Bagværk, Desserter, Søde sager

CUMBLE MED INGEFÆR OG PÆRE

ingpc1

For et par weekender siden var Laura ovre i vores sommerhus på sjælland. Tæt på sommerhuset ligger der en rigtig hyggeligt gårdbutik, hvor man kan købe alverdens ting, og hvor der også er selvpluk. Der var netop sæson for pærerne, så selvfølgelig skulle vi ud og plukke nogle af dem. Vores favorit sort er helt Clara Friis, og så må pærerne gerne være helt hårde og sprøde! Laura havde en ordentlig pose pærer med hjem, og der skulle selvfølgelig laves lidt med dem i køkkenet. Det blev til en crumble, hvor vi tog udgangspunkt i denne opskrift, med pære og ingefær som virkelig er et godt match! Pærerne er kogt lidt i en ingefær-sirup. Hvis man er helt vild med ingefær smagen, kan man tilsætte lidt finthakket ingefær henover crumblen, inden den kommer i ovnen :-)

 

Ingredienser (1 crumble)

Crumble dej

80 gram smør

1 tsk vaniljesukker

100-150 gram mel

50 gram sukker

120 gram marcipan

  1. Lav dejen ved at blande smør, vaniljesukker, marcipan, mel og sukker i en skål – brug evt. hænderne til at smuldre det godt sammen (dejen skal ikke være alt for klistret, så hvis den er for klistret kan man komme lidt mere mel i)

 

Fyld

3-4 pærer

30 gram ingefær

1 stang vanilje

saft fra 1/2 lime

2 spsk sukrin gold

1 dl vand

 

  1. Skær pærerne i (tynde) skiver
  2. Kog ingefær op i en gryde med vanilje korn, saft fra lime, sukrin gold og vand
  3. Lad det hele koge i 10-15 min
  4. Si massen og kom den tilbage i gryden – lad den blive lidt tykkere (kog den i ca. 10 min)
  5. Vend de skårne pærer ned i siruppen (smag evt. på pærerne og se om de mangler mere ingefær smag)
  6. I en tærte form lægges lidt af crumble dejen, som et lag nederst
  7. Fordel pærerne på dejen og smuldr den resterende dej udover pærerne
  8. Bag crumblen ved 200 grader i ca. 25-30 min (lad toppen blive gylden)
  9. Spis crumblen lun, eller lad den køle af – server fx. med creme fraiche

ingpc2

tidligere indlæg næste indlæg

4 Kommentarer

  • Reply mette sørensen 5 oktober, 2014 at 10:19

    hej med jer

    hvor køber i jeres lækre stentøj til maden fra – altså skålene, fadene mm?

    mvh Mette

    • Reply Twin Food 6 oktober, 2014 at 08:49

      Hej Mette
      Det, der er på billederne her, er fra mærket Broste Copenhagen og kan blandt andet købes i Bahne :)

  • Reply Maria 5 oktober, 2014 at 10:36

    Rigtig god søndag til jer2 :-)

    Hvor ser det lækkert ud, jeg elsker pærer og ingefær og sundt er det også.
    Så hyggeligt med sådan en gårdbutik, jeg er jo ved at lave galleri på gården og vi påtænker også en lille butik:-)
    Så kan der blive det tillæg til min blog.

    Tak for inspirationen og god dag.
    Maria

    • Reply Twin Food 6 oktober, 2014 at 08:50

      Hej Maria
      Tusind tak og i lige måde :-)!
      Præcis – det er sådan en lækker kombination.
      Det lyder som en rigtig god idé og held og lykke med det.

      Rigtig god dag
      Laura og Christine

    Skriv en kommentar