COOKIES MED KOKOS, ROSINER OG CHOKOLADE –
Bagværk, Cookies, Desserter, Søde sager

COOKIES MED KOKOS, ROSINER OG CHOKOLADE

Nu begynder ugerne efterhånden at synge på sidste vers. Er faktisk startet på de sidste to uger, hvilket jo er helt vildt, det var som i går jeg ankom hertil og nu er det allerede slut. På fredag er der sidste eksamen og så er der ca. 1 uge tilbage inden jeg drager mod Tanzania. Nå men det betyder jo også at der skal ryddes ud i lageret og det gør jo ikke noget, når man har ingredienser til lidt lækkert ;-) De her cookies består af havregryn, chokolade, rosiner og kokos. Normalt er jeg ikke så begejstret for rosiner i cookies, fordi jeg altid tror det er chokolade og føler mig lidt snydt, men det er faktisk slet ikke så ringe. Jeg kan bedst lide dem lidt bløde – det er jo smag og behag, så man kan sagtens give dem længere tid i ovnen. Der kan sagtens også tilsættes nødder eller andet tørret frugt, hvis man også gemmer det på lageret. 
Ingredienser (11 stk):
125 ml  blødt smør
75 ml brun farin
50 ml sukker
1 stort æg
1 1/2 tsk. vaniljesukker
50 ml fuldkornshvedemel/grahams (hvad man nu ønsker)
200 ml hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
125 ml havregryn
50 ml kokos
50 ml rosiner
50 ml hakket mørk chokolade
  1. Bland det bløde smør sammen med ægget til en ensartet og lidt luftig masse
  2. Tilsæt sukker og brun farin og bland det godt i
  3. Tilsæt vaniljesukker, melen, bagepulver, salt, havregryn, kokos, rosiner og det mørke chokolade og bland det hele godt
  4. Put ‘dej-klatter’ på en bageplade med lidt mellemrum i mellem og bag dem ved 170 grader (varmluft) i ca. 20 min.
  5. Lad dem stå og køle lidt af, hvorefter de er klar til at blive spist
tidligere indlæg næste indlæg

8 Kommentarer

  • Reply Frida 4 november, 2012 at 15:47

    Uuh de ser lækre ud! Har haft lyst til havregrynssmåkager med rosiner på det seneste, og ikke chokolade-det er faktisk ret underligt! Men lækre ser de ud, og kokos'en er bare et ekstra plus :)
    – Frida, http://bakedbyblondie.blogspot.dk/

    • Reply Laura og Christine 5 november, 2012 at 06:27

      Hej Frida!
      De er så lækre, og det vil de helt sikkert også være selvom du springer chokoladen over ;-)

  • Reply Sofie Lam 4 november, 2012 at 20:00

    virker som et rigtig godt og sundere alternativ, skal prøves!! :)

    http://www.densiablog.blogspot.com

    • Reply Laura og Christine 5 november, 2012 at 06:28

      Hej Sofie :-) Det er det nemlig, og ja ingredienserne kan jo varieres ift. hvad man har af yndlings!

  • Reply Trine s 5 november, 2012 at 10:52

    Lækker lækker lækker ;)
    Dejligt når man lige har de “rigtig” rester liggende :)

  • Reply Trine alsing 14 august, 2013 at 20:03

    Er det med vilje at alle ingredienser er i ml? Jeg tog det som gram men min dej blev meget tør og flød slet ikke ud..

    Kh. Trine

    • Reply Twin Food 24 august, 2013 at 13:43

      Hej Trine.
      Beklager det sene svar, men vi har været på ferie :-)!
      Det er meningen de står i ml, måske derfor de ikke helt blev som de skulle – vi håber de bliver bedre næste gang :-)
      KH

    Skriv et svar til Frida Slet kommentar