COLA CHOKOLADEKAGE MED KARAMELGLASUR –
Bagværk, Desserter, Søde sager

COLA CHOKOLADEKAGE MED KARAMELGLASUR

Hmmm, denne her lækre svampede chokolade kage fandt vi i et af vores yndlings magasiner – MAD! Vi gemte den straks, da vi synes det var lidt spændende med cola som en ingrediens, vi var ikke helt klar over at man også puttede det i kage. Vi plejer at drikke det, når vi har tømmermænd ;-) Den er flere gange blevet bagt på arbejdet, og eftersom det har været et kæmpe hit, synes vi også den fortjente et indlæg på bloggen. Vi bagte den i anledning af at vi skulle op og spise hos en veninde, og ville medbringe lidt sødt til dessert. Der er ændret lidt i mængderne ift. bladet og glasuren er blevet til en karamelglasur i stedet for chokolade pyntet med kakaonibs og frysetørrede hindbær. Karamelglasuren er ganske enkelt lavet af en dåse kondenseret mælk, som er lavet efter opskriften her, hvor dåsen bare koges. Resten af karamellen havde vi som ekstra ved siden af – det kan man nemlig næsten ikke få for meget af ;-)!! 

Ingredienser (1 springform):
200 gram smør
200 ml mælk
250 ml cola
200 gram sukker
25 gram kakao
2 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 knps. salt
250 gram hvedemel
2 æg

 

Glasur: Karamel lavet ud fra 1 dåse kondenseret mælk kogt i ca. 3 timer i en gryde, hvor den hele tiden er dækket af vand.

  1. Bland mel, kakao, vaniljesukker, natron, bagepulver og sukker sammen i en skål
  2. Varm cola op i mikroovnen eller en gryde sammen med smør – smøren skal smelte
  3. Kom det smeltede smør og cola i dejen sammen med mælk og æg
  4. Bland det hele godt sammen (dejen er meget flydende og det er meningen)
  5. Bag kagen ved 180 grader i 35-45 minutter – tjek med en skarp genstand at der ikke hænger for meget dej fast
  6. Lad kagen køle af og fordel færdiglavet karamel på toppen. Drys evt. med frysetørrede hindbær og kakaonibs

 

tidligere indlæg næste indlæg

29 Kommentarer

  • Reply Olivia 22 februar, 2013 at 09:09

    Ej den må jeg bare prøve at lave!
    Og den indeholder 2 af mine yndlings drikke/spise også i en kage. MUMS!
    Den må jeg prøve at lave her i weekenden.
    -btw, elsker jeres blog. :D

    • Reply Twin Food 23 februar, 2013 at 20:58

      Det lyder som en god idé!! Vi håber du synes den er lækker ;-)
      God lørdag aften!

  • Reply Laura 22 februar, 2013 at 12:38

    VIRKELIG flotte billeder!!
    Kan man smage colaen i kagen? – Og hvordan? ;)

    • Reply Twin Food 23 februar, 2013 at 21:00

      Tusind tak, Laura :-)
      Man kan ikke smage colaen i kagen, men har på fornemmelsen af den får chokolade smagen mere frem samt gør den mere svampet.
      Ha en god aften :-)

  • Reply Ulrika - den glade kagekone 22 februar, 2013 at 21:45

    Det lyder umiddelbart virkelig lækkert, når jeg læser opskriften. Som en af de andre også spørger om, kan man smage colaen? Eller intensiveres chokoladesmagen bare?
    Flotte billeder! Kh Ulrika

    • Reply Twin Food 23 februar, 2013 at 21:07

      Man kan slet ikke smage colaen, men som du selv skriver tror jeg blot at chokoladesmagen bliver kraftigere :-)! Den er super lækker!!
      Ha en god aften!

  • Reply Diana 23 februar, 2013 at 11:53

    Jeg lavede den her kage i går og den smagte jo bare så godt! Den bliver rigtig dejligt svampet (sådan lidt gummi-agtig på den gode måde)
    Men den var helt sikkert et hit og skal i hvert fald laves igen!

    • Reply Twin Food 23 februar, 2013 at 21:08

      Dejligt at høre Diana! Den er også kommet på listen over “et sikkert hit” herhjemme ;-)
      God aften!

  • Reply Kristine 7 marts, 2013 at 19:40

    Hej piger!
    Tak for den dejligste blog med lækre opskrifter og smukke billeder :)
    Hvornår tilsættes æggene i denne opskrift? Står midt i opskriften og tør ikke freestyle! :D

    Hilsner og tak
    Kristine

    • Reply Twin Food 7 marts, 2013 at 19:45

      Hej Kristine
      Hehe tusind tak, hvor er du sød :-) æggene skal tilsættes efter punkt 3, sammen med de sidste ingredienser!! Vi håber den bliver god! Gid det var is der stod og biksede den sammen ;-)
      Knus

  • Reply Helena 17 marts, 2013 at 10:59

    Hej piger!
    Jeg har længe fulgt jeres blog, og tænkte derfor, det var på tide at skive en lille kommentar, hvor jeg kan takke for alle jeres fantastiske og gennmførte opskrifter.
    Skal bruge denne kage i morgen til dessert, når jeg får gæster. Kan I sige mig, om den kan bages nu på forhånd, og sættes i køleslab indtil i morgen aften, eller om den er bedst helt frisk?
    Og hvad kan I anbefale at servere til?
    De bedste hilsner,
    Helena
    http://theyoungfoodblogger.bloggersdelight.dk

    • Reply Twin Food 17 marts, 2013 at 13:42

      Tusind tak for den søde kommentar, Helena :-)
      Du kan sagtens bage den i dag så længe du bare opbevarer den i køleskabet, der kan den snildt holde sig et par dage, uden den bliver tør og kedelig, så det er intet problem :-) Man behøver ikke nødvendigvis noget tilbehør, men hvis det er så evt. en klat vaniljeis og/eller nogle friske bær! Hvis du har tid til karamel glasuren er den altså også helt fantastisk, og så bare servér det resterende karamel ved siden af :-)
      God fornøjelse!

      • Reply Helena 18 marts, 2013 at 14:20

        Tak for jeres hurtige svar. Kagen blev bagt i går, og glasuren er lige sat over. Iih, glæder mig helt til at skære den, så jeg kan se, hvordan den er blevet indeni :)

        • Reply Twin Food 18 marts, 2013 at 19:27

          Det lyder slet ikke dårligt, Helena ;-)!! Vi håber den er et hit!!
          Ha en god aften!

  • Reply Anne-Sofie 29 marts, 2013 at 21:54

    Hej Twin-food. Det lyder rigtig spændende med cola i kagen – kan sagtens forestille mig, at det gør det mere svampet. Jeg har tænkt mig at lave kagen i morgen, men de fleste butikker er lukkede (pga. påske), og det eneste jeg har hjemme er cola light – tror I det gør nogen forskel, at man bruger light i stedet for almindelig cola?

    • Reply Twin Food 29 marts, 2013 at 21:58

      Hej Anne-sofie! Det skulle slet ikke være et problem med cola light – så det ville vi godt ture bruge hvis vi var dig :-) God fornøjelse med den! :) og god påske!

      • Reply Anne-Sofie 29 marts, 2013 at 23:25

        Det lyder bare godt. Tak for det hurtige svar, og rigtig god påske til jer også! :)

  • Reply Anonym 11 august, 2013 at 12:25

    Hej
    Kan kagen bages som muffins.

    • Reply Twin Food 13 august, 2013 at 00:22

      Hejsa! Det vil vi godt mene den kan, men vær opmærksom på bagetiden, det er ikke sikkert de skal have ligeså lang tid som kagen :-)

  • Reply Maria 26 oktober, 2013 at 12:04

    Skal karamelglasuren på når den er varm/lun eller kold?

    • Reply Twin Food 26 oktober, 2013 at 16:37

      Det er bedst når den er kølet af, ellers vil den nok “smeltet” og løbe godt ned – så vent til den er kølet af :)

  • Reply Thea 30 marts, 2014 at 11:00

    Hvornår skal de to æg i. Det fremgår ikke i opskriften

    • Reply Twin Food 30 marts, 2014 at 21:55

      Hej Thea
      De skal i under punkt 3 – det er rettet til i opskriften :)
      tak for det vågne øje!

  • Reply » CHOKOLADE DULCE DE LECHE MED NØDDER 18 august, 2014 at 16:12

    […] hjemmelavede nutella blev lavet i forrige uge, da vi havde en rest karamel der skulle bruges. Hvis man allerede har karamel i sit køleskab tager det ikke mere end 10 min at […]

  • Reply » VANILJEIS MED CHOKOLADEKAGE 18 august, 2014 at 16:33

    […] slet ikke så dårlig. Den er lavet på vores vaniljeis og blandet med den tidligere udgivet cola chokoladekage. Vi var på arbejde i weekenden, hvor vi havde lidt kage skårper, der alligevel ikke skulle bruges […]

  • Reply Josephine Malmros 25 juni, 2015 at 00:46

    Hej

    Jeres kage ser så lækker ud at jeg bare må prøve den.
    Jeg har dog et spg. til karamellen.

    Hvordan laves den præcis ? Er mælk og vand de eneste ingredienser ? Skal den koge eller hvordan ?

    Mange venlige hilsner fra Josephine.

    • Reply Twin Food 25 juni, 2015 at 09:45

      Hej Josephine
      Karamellen er lavet ud fra en dåse kondenseret mælk (kan blandt andet købes i føtex). Denne dåse ligger du i en gryde, dækker den med vand og lader vandet småkoge (med dåsen i) i 3 timer. Når du så åbner dåsen har du lækker karamel, som vist på billedet :)
      Vi håber det giver mening, ellers så spørg endelig løs!

      KH
      Laura og Christine

  • Reply Anne 26 oktober, 2015 at 12:10

    Jeg har tidligere lavet denne kage – og den er faktisk blevet en af mine favoritter :-) nu står jeg i den situation, at jeg skal lave den til mit arbejde, og derfor skal den laves i en bradepande. Mit spørgsmål er derfor, hvordan er forholdene dertil? Er det nok at lave en dobbeltportion?
    Mange hilsner Anne.

    • Reply Twin Food 26 oktober, 2015 at 19:03

      Hej Anne,
      Hvor er det dejligt at høre :) Vi er også vilde med den.
      Hm, det afhænger jo lidt af størrelsen på bradepanden, men hvis den fylder en helt ovn vil vi skyde på at det skal være x 3. Det er ikke noget vi har prøvet, men fyld den 2/3 op og hvis der er mere dej tilbage fylder du det bare i muffinsforme ;)

    Skriv en kommentar