CITRONKAGE MED HOKKAIDO OG MARCIPAN –
Bagværk, Desserter, Søde sager

CITRONKAGE MED HOKKAIDO OG MARCIPAN

graskk2

I forrige weekend skulle Christine flytte og en af de ting, som hun havde sørget for til sine flyttemænd og -damer, var denne lækre citron kage. Vi havde lidt græskar tilovers i køleskabet. som vi prøvede at komme i kagen, hvilket den bestemt ikke to skade af. Smagen af græskar er ikke fremtrædende, men derimod med til at give kagen en skøn svampet konsistens og måske en anelse sødme. Vi var vilde med kagen og med dens syrlige twist fra citronerne sammen med græskaren og marcipanen! Som lidt ekstra knas tilsatte vi en god portion birkes, der desuden også pynter kagen så fint, når den bliver skåret. Kagens glasur er lavet af citronsaft og flormelis, som man nemt kan justere på og evt. tilsætte lidt vand, hvis ikke man ønsker den så sur. Kagen egner sig godt til søde kollegaer på arbejdet eller som fødselsdagskage i skolen – der kan nemt laves en stor portion og den vil ikke være helt umulig at transportere ;-)!

 

Ingredienser (form 27 cm x 27 cm)

200 gram sukker

100 gram revet marcipan

5 æg

125 gram græskar (lavet til mos)

200 gram blødt smør

100 gram birkes

1/2 tsk salt

1 spsk bagepulver

300 gram mel

skal fra 3 citroner + saft fra 1

 

Til toppen: glasur lavet af 1 citron og flormelis indtil rette konsistens

  1. Pisk sukker og æg godt sammen og tilsæt derefter den bløde smør
  2. Kom også græskar og marcipan ved og pisk det hele godt sammen
  3. Tilføj birkes, bagepulver og mel
  4. Tilslut tilsættes citronsaft og citronskal
  5. Kom dejen op i en form og bag den ved 175 grader i 35-45 min (tjek med en skarp genstand om den er færdig)
  6. Man kan med fordel lave kagen dagen inden den skal spises og opbevarer den i køleskabet

graskk1

graskk3

tidligere indlæg næste indlæg

9 Kommentarer

  • Reply christina 17 november, 2014 at 10:51

    Hvor er Marcipanen henne ? :)

    • Reply Twin Food 17 november, 2014 at 10:58

      Den er netop tilføjet!
      Tak for det vågne øje, nogle gange går det lidt for stærkt :)
      God dag!

  • Reply Karoline 17 november, 2014 at 13:28

    Hvordan laver man Hokkaido mosen? Og kan man udelade hokkaidoen, hvis man ikke ligger inde med det? :))

    • Reply Trins 17 november, 2014 at 20:39

      Vil også gerne vide hvordan man gør græskaret klar. Skal det bages først?

      • Reply Twin Food 18 november, 2014 at 11:11

        Vi skærer det i tern og koger det mørt i lidt vand, herefter er det nemt at mose det med en gaffel :) Det behøver ikke at være super fint, så det er ikke nødvendigt at blende, osv.

    • Reply Twin Food 18 november, 2014 at 11:10

      Det er faktisk rigtig nemt; hokkaido skåret i tern, kogt op med lidt vand og når det mørt kan det med en gaffel presses til mos (det behøver ikke at være helt fint) :)
      Vi er ikke sikre på hvordan konsistensen bliver uden hokkaidoen, så kagen vil nok ikke blive så vellykket, hvis man undlader ;)

      • Reply Karoline 19 november, 2014 at 08:49

        Kanon – tak for svar! :))

  • Reply Cathrine Koefoed 17 november, 2014 at 20:44

    Hej søde tvillinger, hvor ser det bare lækkert ud! Ha’ en dejlig mandag aften. Kh Cathrine fra http://www.cathrineyoga.dk <3 :-)

    • Reply Twin Food 18 november, 2014 at 11:11

      Tusind tak, og i lige måde :)

    Skriv en kommentar