Denne chokolade kage egner sig godt til en kop kaffe. Den er svampet indeni hvilket vi synes gør den rigtig lækker.
Opskriften er fra et spis bedre blad
Arbejdstid: ca 30 minutter
Chokoladekage dejen:
100 gram mørk chokolade
1 dl + 1 dl sukker
2 dl kakao
2 dl mælk
150 gram blødt smør
2 æg
3 dl hvedemel
2 spsk vaniljesukker
1 1/2 tsk bagepulver
- Først blandes 1 dl sukker, kakao, mælk og den hakkede chokolade i en gryde og det hele varmes op – chokoladen skal smeltes.
- Derefter piskes smør og 1 dl sukker sammen med en håndmixer. Æggene tilsættes også et ad gangen.
- Vend chokolade blandingen heri
- Mel, vaniljesukker og bagepulver vendes i chokolademassen
- Hæld dejen i en aflang form med bagepapir
- Bag kagen ved 175 grader i ca. 50 min. Alt efter hvor lang formen er, kan det være, at kagen enten skal have mere eller mindre. Tjek om kagen er færdig ved at stikke noget tyndt ned i midten af kagen. Hvis der ikke hænger noget “dej” ved – er kagen færdig.
- Imens kagen er i ovnen, kan glasuren gøres klar
Glasur:
3 dl flormelis
4 spsk kakao
2 spsk smør
1 1/2 spsk mælk
- Alle ingredienserne blandes sammen i en gryde, som varmes op.
- Glasuren hældes udover den afkølede kage og der drysses med kokos.
10 Kommentarer
Mums, den ser lækker ud :-)
Mange hilsner
Birthe
Den var simpelthen så lækker! Ligeså svampet som en chokolade kage nu må være ;-)
Mmmm siger jeg bare!
Mums – den ser god ud. Er det ikke det, man kalder en “dobbelt”-chokoladekage? Altså, fordi der er både kakao og chokolade i?
Mvh
Det kan faktisk sagtens være, havde jeg ikke lige tænkt over ;-)
Hilsen
Laura
En “double chocolate” laves classisk kun med chokolade (dyr løsning) men to forskellige som oftes en bitter der giver dejen smag og så en lidt mildere (ofte mælkechokolade) som stykker. Smid også hvid chokolade i som stykker og i har en “trible chocolate” den her opskrift egner sig perfekt som en lille snyder fordi kakaoen skjuler at der ikke er “nok” chokolade i og samtidig får den den rette konsisten. smid evt. 30-40 g grovt hakket chokolade af nåde mørk mælke og hvid og du har enhver piges våde drøm. (da ville jeg dog droppe kokosen for at lade chokalden komme til sin ret)
Tak for en dejlig opskrift der også er SU venlig når man nu ikke lige har et par hundrede at smide efter virkelig kvalitets chokolade.
Hehe, den er nemlig heldigvis ikke så dyr ;-) Men super god idé også at prøve med hvid chokolade – det kan da kun blive lækkert. Altid dejligt at få udviddet de oprindelige opskrifter lidt – tak for det :-)
Hejsa,
Jeg står og skal bage til en stor flok mennesker. Jeg tænkte derfor om det måske kunne lade sig gøre at lave disse som muffins?
Jeg er TOTAL dårlig til at ekspermentere mig frem i et køkken. Hvis jeg nu puttede dejen i muffinsforme – vil dejen så stadig blive lige så dejlig smedig og blød tror du? og hvor længe vil du tro de skal have i ovnen :p
Håber du kan hjælpe – for de ser for lækre ud!
Hej Sarah! vi er sikker på det godt kan lykkeds, men er ikke helt sikre på hvor længde de skal have i ovnen, måske 30-40 min. Men du kan nemt tjekke om de er færdige ved at putte en spids genstand i, hvor den er tykkest, og hvis der ikke hænger noget i, er de færdige!
Vi håber det kommer til at fungere ;)
[…] ville vi da lige prøve endnu et eksperiment. Denne grunddej er en god sammenblanding af denne chokoladekage og disse lyse muffins. Resultatet – en lækker svampet muffin. Frostingen er faktisk magen […]