CHOCOLATE CRINKLE COOKIES – ADVENTSSNACK #2 –
Bagværk, Cookies, Søde sager

CHOCOLATE CRINKLE COOKIES – ADVENTSSNACK #2

I dag er det 2. søndag i advent og det betyder måske at der skal laves en lille adventssnack – hvert fald for mig! Æbleskiver er en klassiker, som man aldrig går galt med, men får at prøve noget nyt lavede jeg disse chocolate crinkle cookies. Jeg tror faktisk at jeg allerede faldt over dem sidste år på foodgawker – men først i løbet af ugen fik jeg prøvet dem. Cookie dejen er ret fast og kan rulles til kugler, som derefter skal rulles i flormelis. Den bagte flormelis giver et ekstra sprødt lag til cookie’n og gør dem ekstra julet. De er ret bløde i det og minder ikke helt om en cookie, men nærmere om en lille flad kage-cookie, heh. Jeg synes de var rigtig gode og smagen var også lækker! Glædelig advent til alle der måtte svinge forbi :-)
Ingredienser (giver 6 stk):
Inspiration: 17andbaking
25 gram kakaopulver
100 gram sukker
1/2 dl olie
1 æg
1 tsk vaniljesukker
1/2 tsk bagepulver
80 gram melOvertræk: En skål med flormelis

  1. Pisk æg og sukker luftigt
  2. Tilsæt olie, kakaopulver, vanilje og bagepulver
  3. Tilslut kommes mel i lidt af gangen
  4. Stil dejen på køl en times tid til den bliver lettere at arbejde med
  5. Del dejen i 6 og rul hver til en kugle. Rul derefter kuglen i flormelis og kom den på en bradepande med bagepapir. Gør dette med de resterende 5 kugler
  6. Bag kagerne i ovnen ved 175 grader i 12-17 min (12 hvis man ønsker dem til den mere bløde side og 17 hvis man bedre kan lide dem ret sprøde) Jeg gav mine 15 og synes de blev lækre.
  7. Lad dem køle af 5 min på bredepanden og flyt dem derefter til en rist og lad dem køle helt ned der
tidligere indlæg næste indlæg

22 Kommentarer

  • Reply Marian N. Larsen 9 december, 2012 at 11:37

    Uhmn de ser godt nok gode ud de cookies. Og sikke SMUKKE fotos.
    Jeg har sådan lyst til at bage alverdens kager, men jeg forsøger lidt at komme igennem december lidt sundere end normalt. Fanme nærmest umuligt ;)

    Glædelige 2. søndag i advent!

    • Reply Laura og Christine 11 december, 2012 at 13:37

      Tusind tak for dine altid søde ord, Marian! De varmer hver gang :)
      Hah jeg kunne godt forestille mig at det er ret umuligt – men held og lykke med projektet ;-)!

  • Reply AJ 9 december, 2012 at 14:01

    Hvor ser de lækre ud :-) Tak for gode opskrifter endnu engang!

    Hav en dejlig 2. søndag i advent :)

    • Reply Laura og Christine 11 december, 2012 at 13:39

      De var også ret så lækre :)
      Håber også du havde en dejlig 2. advent!

  • Reply Kristine (CookieCrumble) 9 december, 2012 at 20:08

    Uhj, de er så lækre. Dem lavede jeg også sidste år :) HAPS

    • Reply Laura og Christine 11 december, 2012 at 13:38

      De er også bare så julet med det hvide lag af flormelis :-)!

  • Reply Julia | JuliasAlbum.com 9 december, 2012 at 22:05

    Beautiful cookies! They look snow covered. :)

  • Reply Julia Ring Olsen 9 december, 2012 at 23:19

    Wauw, har nu fulgt jeres blog i længere tid og jeg synes, at I gør det super godt! Det hele ser bare så lækkert og inspirerende ud! Bliv ved med det fantastiske arbejde! :-) Glædelig 2. søndag i advent!
    – Julia
    http://foodallaroundtheworlddk.blogspot.dk/

    • Reply Laura og Christine 11 december, 2012 at 13:41

      Tusind tusind tak, Julia – for de søde ord! :)
      De varmer meget kan du tro!

  • Reply Monsterscircus 9 december, 2012 at 23:28

    Mums, for en lækker advent snack! Altså Laura du forstår jo at lokke. Tak for opskriften de skal bestemt prøves. Håber I havde en dejlig 2 søndag i advent :-)

    • Reply Laura og Christine 11 december, 2012 at 13:42

      Heh, de var så lækre de her cookies :) Håber også din 2. søndag i advent var hyggelig!

  • Reply Anonymous 10 december, 2012 at 22:59

    Hejsa. Faldt over denne blog, der er mange lækre retter:D
    Hvilken olie bruger du i denne opskrift? Skal da selvf prøve at bage dem:)
    Vh Mette

    • Reply Laura og Christine 11 december, 2012 at 13:39

      Hej Mette!
      Lækkert du lige kom forbi :-)! I denne opskrift har jeg brugt rapsolie – håber de falder i god jord! :)

  • Reply Anonymous 15 december, 2012 at 15:29

    Så skal der bages idag :) Og disse skal jeg igang med, nemt og lækre. Det lyder fint med rapsolie, der har jeg stående. Tak og glædelig jul :D

  • Reply Anonymous 16 december, 2012 at 15:24

    Joo for pokker de er goe:)

  • Reply Anonymous 18 december, 2012 at 17:46

    Forresten hvad med holdbarheden?

    • Reply Laura og Christine 20 december, 2012 at 18:39

      Mmh, god spørgsmål :)! Tror de kan holde sig i en lufttæt beholder i 4-5 dage (hvis ikke mere)

  • Reply Anonymous 22 december, 2012 at 14:41

    Ja det nok lidt svært at sige. Men tak for svar:) God jul

  • Reply SQUASH KAGER MED CHOKOLADE | Twin Food 6 marts, 2013 at 20:48

    […] squash brownie. Selvom de her ligner cookies, er de ikke sprøde, men mere bløde ligesom de her Chocolate crinkle cookies. Så det er altså meningen at konsistensen skal være blød hvis man er i tvivl. Inden de bages i […]

  • Skriv en kommentar