BRUD MED OLIVEN OG SOLTØRREDE TOMATER –
Bagværk, Brød, Til madpakken, Tilbehør

BRUD MED OLIVEN OG SOLTØRREDE TOMATER

Vi var i sommerhus i påsken og på vej derop i toget delte vi et gulerodsbrud, bare lige for at tage den værste sult! Vi elsker brud og selvom dét i toget var fra bageren, så har vi før prøvet med forskellige brud derhjemme, både kernebrud, rødbedebrud og ostebrud.

Og nu er der altså kommet endnu et brud til samlingen, nemlig brud med oliven og soltørrede tomater. Det skønne ved brud er at man jo, ligesom med så mange andre ting, kan tilsætte lige det fyld man bedst kan lide. Blandt andet lavede vi også nogle med chokolade og hasselnødder, men de kommer senere!

De her brud egner sig rigtig godt som “suppebrød” til f.eks. en cremet gulerodssuppe eller en rodfrugte suppe. Eller til en let salat, som denne her gulerodssalat. Desuden vil de også være gode til et tapas bord.

 

Ingredienser (12 stk.)

25 g gær

2,5 dl vand

35 g sukker

8 g salt

450-500 g hvedemel

50 g blødt smør

 

Fyld

180 g oliven (uden sten)

100 g soltørrede tomater

2 æg

  1. Opløs gæren i vandet
  2. Tilsæt sukker og salt og lad også hvedemelet blive tilsat lidt ad gangen
  3. Dejen skal være smidig og blød – det er nemmest på røre maskine, men det kan også lade sig gøre i hånden, dog skal der æltes en del.
  4. Skær smøren i tern og ælt det ind i dejen og stil herefter dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time
  5. Gør i mens fyldet klar ved at skære oliven og soltørrede tomater ud i mindre stykker
  6. Når dejen er færdig med at hæve tages den ud på et bord og der laves en fordybning i midten
  7. Slå æggene ud i midten og tilføj også oliven og soltørrede tomater
  8. Mos det hele godt rundt og lad både æg, oliven og soltørrede tomater blive godt blandet
  9. Herefter laves klatter, som sættes på et stykke bagepapir
  10. Bag brudene i ovnen ved 200 grader i 10-15 min, indtil de er gyldne på toppen
  11. Servér dem på et lækkert tapas bord eller til f.eks. en suppe

tidligere indlæg næste indlæg

2 Kommentarer

  • Reply Simone 4 maj, 2017 at 09:13

    Hej,

    Tror I at disse kan laves aftnen før de skal serveres, eller bliver de så tørre? :-)

    • Reply Twin Food 4 maj, 2017 at 20:21

      Hej Simone,
      Det kan de godt, bag dem, lad dem afkøle og opbevar dem herefter i en lukket pose. Det kan være en god idé ikke at bage dem HELT færdige, hvis du vil varme dem op inden servering. De er klar bedst lune/varme.

    Skriv en kommentar