BROWNIE MED KARAMEL OVERRASKELSE –
Bagværk, Desserter, Søde sager

BROWNIE MED KARAMEL OVERRASKELSE

kabr3

En af vores yndlings kager er helt sikkert en brownie! Der findes altså ikke noget bedre end en dejlig svampet hapser fuld af chokoladesmag – MUMS! Vi var i sommerhus for et par weekender siden, hvor vi skulle stå for desserten og i den anledning blev denne her brownie bagt. Vi elsker hjemmelavet karamel (dulce de leche) og havde en slat tilovers fra karamel bidder og mente altså ikke at brownine kunne tage skade af lidt karamel. Det gjorde den bestemt heller ikke!! Karamel smagen er ikke vildt fremtræden, men det var skønt med små bider, med ekstra cremet blød karamel i kontrast til den meget chokolade fyldte kage – vi var vilde med det!! Vi har brugt vores klassiske brownie opskrift med inspiration fra søde chokolade Anne og har blot tilsat lidt karamel imellem to sjatter dej og videre på toppen

 

Ingredienser (1 kage af 20 cm 28 cm)

200 gram smør

200 gram mørk chokolade

150 gram sukker

5 æg

1 spsk mel

1 håndfuld hakkede mandler

2 dl dulce de leche (laves hvor en dåse kondenseret mælk overdækkes med vand i en gryde og koges ved svag varme i 3 timer)

  1. Smelt smør i en gryde og tilsæt derefter chokolade og lad også dette smelte
  2. Tag gryden af varmen og tilsæt sukker
  3. Tilsæt æggene lidt efter lidt til gryden og rør rundt undervejs
  4. Kom mel i og vend dejen godt rundt, lad den evt. køle en smule
  5. Kom bagepapir i en kageform og fordel de hakkede mandler rundt i bunden
  6. Hæld halvdelen af kagedejen ned i formen og fordel derefter 1 dl dulce de leche rundt på kagen i små klatter (kan “trækkes” mere ud med en kniv)
  7. Kom den resterende halvdel oven på og på toppen fordeles igen 1 dl dulce de leche
  8. Bag kagen i  ca. 25 minutter i en 180 grader varm ovn (det er meningen at den ikke skal virke helt færdigbagt)
  9. Lad kagen køle helt af (gerne natten over) inden den skæres ud og serveres

kabr2

kabr1

tidligere indlæg næste indlæg

14 Kommentarer

  • Reply Sandra 12 november, 2014 at 14:50

    Tak for en super side :) Hvor længe kan man gemme karamellen når den først er lavet?

    • Reply Twin Food 12 november, 2014 at 21:54

      Velbekomme :) vi opbevarer vores i en plastik beholder i et par uger, hvis ikke den er spist inden ;)

  • Reply Naja 13 november, 2014 at 16:19

    Hejsa. Jeg nyder virkelig at følge med på jeres blog – i deler de mest forfriskende opskrifter. Jeg har derfor lavet et lille indlæg om jer på min egen blog. Hvis i vil se indlægget, så er linket her:

    http://najaolesen.blogspot.dk/2014/11/cakes-i-would-like-to-bake.html

    // Naja

    • Reply Twin Food 13 november, 2014 at 21:06

      Tak for dine søde ord Naja og tak for indlægget – det er rigtig fint :)!

      God aften!

  • Reply Lotte 25 november, 2014 at 21:58

    Kan man godt fryse den ned?

    • Reply Twin Food 27 november, 2014 at 09:54

      Hej Lotte
      Det er ikke noget vi selv har prøvet, men tænker da at det godt kan lade sig gøre :) :)

  • Reply Mai 11 januar, 2015 at 11:19

    Hejsa, det ser virkelig lækkert ud. Der skal ikke bruges mere end en spsk mel? Kh

    • Reply Twin Food 11 januar, 2015 at 15:50

      Hej Mai
      Nej, det er rigtig nok med kun 1 spsk mel – selvom det ikke er meget :)
      God søndag!

  • Reply Ninna MariaNin 12 februar, 2015 at 14:31

    Hej :-)
    Tror i det vil kunne lade sig gøre at bruge saltkaramel (lavet af fløde, sukker, smør og salt) i stedet for dulche de leche?

    Mvh
    Ninna Maria

    • Reply Twin Food 13 februar, 2015 at 20:05

      Det kan det sagtens – det lyder iøvrigt rigtig lækkert :) :)
      KH

  • Reply Marie 24 marts, 2015 at 13:11

    Hvor ser den bare lækker ud!
    Jeg ville lige høre, hvor man køber dulce de leche? Kan det bare købes i netto?

    • Reply Twin Food 25 marts, 2015 at 18:57

      Tusind tak :)
      Vi har faktisk aldrig købt det, men har hørt det kan købes i føtex/brugsen :)

  • Reply Marie 30 december, 2015 at 22:06

    Hej, jeg skal lave denne kage i morgen – men er lidt i tvivl om, hvad i har lavet den i. Bare i et fad? :)

    • Reply Twin Food 31 december, 2015 at 08:05

      Jep, den er lavet i et fad med målene 20 x 28 cm. :)
      God fornøjelse

    Skriv en kommentar