BROCCOLITÆRTE MED KALKUN BACON –
Bagværk, Nemme hverdags retter, Tærter

BROCCOLITÆRTE MED KALKUN BACON

tærtb4
tærtb3

Selvom det ikke helt et “tærte-vejr” herovre i San Diego, er der alligevel blevet lavet en, måske en mere sommerlig udgave. Vejret er faktisk virkelig lækkert herovre, med strandvejr, som selvfølgelig bliver udnyttet når der ikke lige skal læses eller laves andre ting. Vi bor heldigvis kun 20 min fra stranden, så man kan snildt lige smutte ned i en time, hvis man har tid ;-) Tilbage til tærten; det er så nemt at lave en større portion og fryse noget ned til de dage, hvor man kommer sent hjem fra uni. Denne tærte er lavet med primært grøntsager; squash, peber, løg og broccoli og for at give den lidt kød er der tilsat kalkun bacon. Vi har ikke et rigtigt tærtefad i vores køkken herovre, så denne blev lavet i et ovalt fad – jeg vil dog mene at dejen godt vil kunne passe til en normal tærteform hjemme i DK :-)

 

Ingredienser (1 normal størrelse tærte)

Dej
60 gram smør
1 tsk sukker
1 tsk salt
ca. 375 gram grov mel
250 gram hvedemel
ca. 130 ml mælk

 

  1. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål
  2. Tilsæt smør og smuldr det ud i de tørre ingredienser
  3. Kom mælk i (evt. lidt ad gangen og stop når dejen kan samles, det er muligt der skal lige mere mælk i)
  4. Rul dejen ud så den passer til formen

 

Fyld:
1/2-1 broccoli hoved
1/2-1 rødløg
1 peber
1 squash
6 æg
200 ml mælk
100 ml hytteost
salt og peber
ca. 8 stk. kalkunbacon

 

  1. Skær peber, rødløg og squash ud i skiver, skær også broccoli ud i mindre stykker
  2. Lav æggemasse af æg, mælk, hytteost, salt og peber
  3. Steg bacon sprødt på en pande
  4. Kom grøntsagerne i bunden og held æggemassen udover
  5. Kom den stegte bacon på toppen tilslut
  6. Giv tærten 30-40 minutter  i ovnen ved 200 grader

tærtb2
tærtb5
tærtb1

 

– Laura

tidligere indlæg næste indlæg

10 Kommentarer

  • Reply hvadskalvibage/Mette 1 oktober, 2013 at 10:06

    Jeg må altså snart fået taget mig sammen til at lave en god madtærte. Det smager bare så fantastisk :-)

    • Reply Twin Food 2 oktober, 2013 at 17:38

      Du har helt ret og det gode er at fyldet bare kan varieres efter ingredienser i køleskabet ;)

  • Reply Christina 1 oktober, 2013 at 12:55

    MMh.. hvor ser det bare lækkert ud! Jeg er også gået helt amok med tærter for tiden, det er så dejlig nemt og man kan få brugt alle sine rester. Har en broccoli der skal bruges, så god idé med kalkunbacon. Tak for inspirationen.
    Kh. Christina

    • Reply Twin Food 2 oktober, 2013 at 17:39

      Du har helt ret – super god måde at få brugt sine rester på! Nemlig også noget vi ofte bruger tærte til ;)!
      KH

  • Reply Sofie L 9 oktober, 2013 at 12:10

    ser lækkert ud! en opskrift til gemmeren, til når jeg er tilbage i dk igen :D

    • Reply Twin Food 10 oktober, 2013 at 13:54

      Tusind tak :) Det lyder ikke dårligt ;)

  • Reply Doris schelde 26 oktober, 2013 at 17:51

    Hey lækker tærte og forøvrigt alle de andre ting I kommer med, meeeen er det ikk lidt for meget mel i bunden, eller mangler der et eller mellem grovmel og hvedemel :-)

    • Reply Twin Food 29 oktober, 2013 at 21:16

      Hej Doris
      Tærten er lavet ud fra amerikanske mål (i cups) og derefter omregner, så der kan sagtens være gået noget galt i omregningen – jeg må lave tærten snart igen, og så retter jeg det herinde hvis jeg synes der mangler noget :-)!
      Tak for det opmærksomme øje! ;-)

  • Reply heidi h 23 marts, 2016 at 17:53

    ALT for meget mel. Jeg kunne i hvert fald ikke få det til at hænge sammen. Hader at smide ting ud :(

    • Reply Twin Food 24 marts, 2016 at 12:31

      Hej Heidi,
      Det var en skam, det er altid en god idé at tilsætte melet lidt af gangen, da de forskellige typer mel sjældent opfører sig ens :)
      God påske

    Skriv en kommentar