BANAN/OREO MUFFINS –
Bagværk, Desserter, Søde sager

BANAN/OREO MUFFINS

Vi har en lille svaghed for Oreos og har efterhånden også lavet lidt forskellige ting med dem, blandt andet cookies, små bidder og tærte – de fungere forrygende i det meste bagværk!

Denne her gang har vi tilføjet Oreos til vores banankage og brugt dejen til muffins. Der er både kommet Oreos i dejen og derudover har vi også drysset et godt lag på toppen. For at få Oreos’ne til at hænge godt fast på toppen, har vi først smurt de bagte muffins med et lag dulce de leche. Banan, Oreos og karamel er altså en formidabel kombination. Dulce de leche kan man enten købe færdig eller man kan lave det selv.

Selvom vi har lavet muffins af dejen, kan man også sagtens lave den som en bradepandekage eller i en brød form, som vi har gjort med banankagen. Der er sparet lidt på smørret i denne her kage, men det er bestemt ikke noget man kan smage.

 

Ingredienser (12 stk.)

130 g sukker

2 æg

2 bananer

20 g smeltet smør

1 1/2 tsk vaniljesukker

1 tsk bagepulver

1 knivspids salt

125 g mel

100 g mørk chokolade

115 g hakkede Oreos

 

til toppen

12 tsk dulce de leche (1 til hver muffin)

150 g hakket oreo

 

  1. Pisk æg og sukker luftigt
  2. Bland 2 moste bananer i ægge-massen sammen med den smeltede smør
  3. Tilsæt vaniljesukker, bagepulver, salt og mel
  4. Vend chokolade og hakkede oreos i dejen
  5. Kom dejen i muffinsforme og bag dem ved 175 grader i ca. 30 minutter – tjek evt. undervejs (ovne bager meget forskelligt)
  6. Lad muffins’ne køle af inden de smøres med dulce de leche og dækkes med knuste oreos

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar