BANAN/KARAMEL BIDDER OVERTRUKKET MED CHOKOLADE –
Desserter, Snacks, Søde sager

BANAN/KARAMEL BIDDER OVERTRUKKET MED CHOKOLADE

Vi elsker nemme og ikke for usunde snacks!! Det er så skønt at komme hjem fra en hård dag i skolen eller en omgang træning og så lige finde en lille lækker sag i køleskabet. Her passer de her små banan/karamel bidder perfekt ind og så kræver de heldigvis heller ikke særlig meget arbejde, hvis bare man har en rest karamel i køleskabet. Hvis ikke man gider til at lave en omgang karamel, kan man sagtens bruge f.eks. peanutbutter i stedet for. Bananstykkerne skal ikke laves for tykke, omkring 2 cm., ellers bliver det nemlig næsten umuligt at have dem i en mundfuld, hvilket er meningen så man får alle smage med og på samme måde ikke bliver fuldstændig fedtet ind i karamel! Vi håber I får en dejlig weekend – vores skal tilbringes i vores sommerhus på Sjælland i godt selskab, det bliver rart! :)

 

Ingredienser (12 stk.):

Inspiration: Planetmeme

2 bananer
Karamel lavet på en dåse kondenseret mælk (bedst hvis man har en rest, da det slet ikke er særlig meget, der skal bruges)
150-200 g mørk chokolade

 

  1. Hvis ikke man har karamel, skal denne først laves af en dåse kondenseret mælk. Dæk dåsen til med vand i en gryde og lad den koge i 3 timer.
  2. Skær bananerne i skiver med en tykkelse på ca. 2 cm.
  3. Brug en lille ske eller en spids genstand til at lave et hul i banan stykkerne, som går ca. halvvejs ned (vi brugte spidsen på en kartoffelskræller)
  4. Fyld hullerne med karamel og stil stykkerne på køl i fryseren i 1/2 times tid
  5. Smelt chokolade og dyp de små bidder, så de dækkes helt af chokolade
  6. Hvis man har lyst, så drys med lidt hakkede pistacie nødder eller mandler
  7. Opbevar dem i køleskabet indtil der ikke er flere ;-)

 

tidligere indlæg næste indlæg

10 Kommentarer

  • Reply Tine / Fitspiration 22 marts, 2013 at 10:33

    Det ser bare lækkert ud! :) Lige siden jeg så det her http://i.imgur.com/gFYYeuy.jpg har jeg villet lave det, men desværre ikke fået gjort det endnu… Det kan være der bliver tid til det i påsken! :)

    God weekend til jer :)

    • Reply Twin Food 22 marts, 2013 at 12:35

      De var super gode ;-) ej hvor sjovt hørte om dem fra en kammerat, og prøvede så at Google, men fandt ikke noget, så vi lavede dem bare som bidder helt overtrukket :-) rigtig god påske :-)!!

      • Reply Christina 22 marts, 2013 at 17:43

        Præcis dét billede faldt jeg over for nogle uger siden på pinterest – det har ligget og ventet i inspo-mappen siden :-) pudsigt. Det ser lækkert ud!

        • Reply Twin Food 23 marts, 2013 at 10:23

          Sjovt, linket er fra “planet meme”, det må flurere rundt flere steder på nettet – de ser også bare super fancy ud! I skal glæde jer til at prøve dem ;-) Ha en rigtig god tur!

  • Reply Christina 12 maj, 2013 at 01:48

    Hej.
    Super lækker opskrift!
    Vil bare høre, hvordan I dypper bananstykkerne ned i chokoladen? Jeg havde lidt bøvl med det og forsøgte både med fingerne, en gaffel og en ske…

    • Reply Twin Food 12 maj, 2013 at 06:46

      Hej Christina! Tusind tak, vi bruger faktisk sådan en lidt “spasser” gaffel, vi har en gammel gaffel hvor de yderste stænger er blevet bukket op, så man nemt kan ligge noget på den uden de falder ned, men ellers så placér den på en gaffel og brug en ske til at få chokoladen over med :)

  • Reply Karin Bækkedal 12 september, 2014 at 21:11

    hvordan lager i karamellen? Koger i dåsen uåpnet i 3 timer? Eller åpnes dåsen og koger i vandbad?

    • Reply Twin Food 13 september, 2014 at 11:04

      Jep, dåsen skal koges uopnet i 3 timer under vand :)!

  • Reply Andrea 8 maj, 2015 at 04:32

    Hej med Jer!

    Først og fremmest; hold kæft en flot blog! Jeg bruger den flittigt. Virkelig smukke billeder og fint-beskrevede fremgangsmåder.

    Mht. den karamel, der laves her. Hvordan skal den kondenserede mælk tildækkes? Altså skal den ned i vand eller hvordan? Min forståelse i et køkken er endnu ikke spor god :-D

    • Reply Twin Food 8 maj, 2015 at 08:12

      Hej Andrea
      Tusind tak, hvor er du sød :)
      Vi havde også virkelig svært ved at forstå princippet i starten, men du tager en dåse kondenseret mælk, putter den i en gryde (stadig i dåsen) og hælder vand i indtil dåsen er dækket. Herefter tænder du for varmen og lader den stå og små simre i 3 timer under låg. Når dåsen så er afkølet og du kan åbne den, vil der være en tyk mere brunlig karamel :) – Helt vildt lækkert ;)

    Skriv en kommentar