BANANKAGE MED DULCE DE LECHE // BANANA CAKE –
Bagværk, Desserter, Søde sager

BANANKAGE MED DULCE DE LECHE // BANANA CAKE

band2

Uhm hvor har vi nydt de sidste par dage med sol og følelsen af sommer – nu må den rigtige sommer gerne snart komme, så man ikke skal bekymre sig om vejret men så man blot kan vågne op til en skøn solskinsdag hverdag!  Nå men vi satser på den snart kommer og at den kølige vind ikke rammer alt for hårdt de næste par dage. Lige gyldigt om det er sommer eller ej skal i ikke snydes for endnu en skøn kage med banan og dulce de leche som hovedingredienser – to ingredienser som vi er stor fan af i kombination, så helt galt mente vi ikke det kunne gå ;)! Til Jer, der ikke kender til dulce de leche så er det blot en dåse kondenseret mælk der koges tildækket af vand i 3 timer – vi ved det lyder mærkeligt men det er altså karamel når man åbner dåsen efter at den har kogt i de 3 timer :) Scroll down for english

 

Ingredienser (20 cm x 25 cm)
3 bananer
2 æg
130 gram sukker
40 gram smør
1 1/2 tsk vaniljepulver
1 tsk bagepulver
1 knivspids salt
1 dl A38
150 gram mel
Ca 1/2 dåse dulce de leche (1 dåse kondenseret mælk koges tildækket af vand i ca. 3 timer)

 

Til toppen: En blanding af skyr, vaniljesukker og hakkede nødder

 

  1. Mos bananerne og bland dem med æg og sukker
  2. Smelt smøret og tilsæt det sammen med vaniljepulver, bagepulver, salt, A38 samt mel og bland det forsigtigt til en ensartet tyk masse
  3. Hæld dejen i en form (smurt eller beklædt med bagepapir) og fordel dulce de leche jævnt henover kagen i små klumper
  4. Bag kagen ved 185 grader i ca. 25 min (tjek om kagen er færdigbagt med en spids genstand)

band3

band1

BANANA CAKE

Ingredients(20 cm x 25 cm)
3 bananas
2 egg
130 gram sugar
40 gram butter
1 1/2 tsk vanilla powder
1 tsk baking powder
A little salt
1 dl yoghurt
150 gram flour
About 1/2 of a can dulce de leche

 

The top: A mix of yoghurt, vanilla powder and chopped nuts

 

  1. Mash the banans and mix with with eggs and sugar
  2. Melt the butter and add it together with the vanilla powder, baking powder, salt, yoghurt and flour and mix it gently until nice and smooth
  3. Pour the dough in a pan and distribute the dulce de leche evenly around in small bites
  4. Let the cake bake in a hot oven (185 celsius) for about 25 min.
tidligere indlæg næste indlæg

18 Kommentarer

  • Reply Laura 30 april, 2014 at 12:32

    Det lyder jo sindssygt lækkert! Den glæder jeg mig til at prøve at bage meget snart! :-)

    • Reply Twin Food 3 maj, 2014 at 19:04

      God idé – den var super skøn :)

  • Reply Dorte / Familiefletninger 30 april, 2014 at 13:55

    Sikke da en fyrstelig kombination. Min mand er sjovt nok stor fan af såvel banan som dulce de leche, så den må jeg vist teste af på ham.

    • Reply Twin Food 3 maj, 2014 at 19:05

      Den kombination er også super god – også her i kagen ;)

  • Reply Catharina 30 april, 2014 at 17:27

    Kan man godt bare bruge den Dulce de leche urtekram har? Og i såfald hvor meget svarer en halv dåse så til?:)

    • Reply Twin Food 3 maj, 2014 at 19:07

      Den kender vi ikke, men tænker da at den sagtens kan bruges :)
      Det vil formentlig være omkring 1 1/2 dl afhængig af hvor glad du er for det!

  • Reply Mercedes Reyna 30 april, 2014 at 19:19

    Hi just wondering is there any waybI can get this in English ?
    Thank you
    Mercy

    • Reply Twin Food 3 maj, 2014 at 19:08

      Hi Mercy
      We have made a translation – you can find it in the bottom of this post :)

  • Reply Louise 1 maj, 2014 at 10:00

    Bruger i 1 dåse kondenseret mælk, eller en halv?

    • Reply Twin Food 3 maj, 2014 at 19:09

      Vi bruger en halv dåse (men hele dåsen er nødt til at blive kogt for at bruge den halve) :)

  • Reply Daniela! 22 maj, 2014 at 20:33

    Kære Twins

    Ved I om der findes kondenseret mælk der er kogt på forhånd? Synes jo bare at det er lidt længe med 3 timer, men opskriften lyder simpelthen så lækker :)

    Kh. Daniela

    • Reply Twin Food 23 maj, 2014 at 11:53

      Hej Daniela
      Det er desværre ikke noget vi er stødt på, og ja det kan godt virke lidt bøvlet med de 3 timer. Det passer dog sig selv, så man skal bare sørge for at være i nærheden og så smager det rigtig godt ;)

      KH

  • Reply Anja 1 juni, 2014 at 19:38

    Hejsa

    Uha hvor ser og lyder det lækkert.
    Måske jeg ikke lige er så kvik, men hvordan koge det tildækket af vand?
    Jeg forstår det ikke helt. Er det bare kogning på lavt blus?
    Vil helt sikkert gerne lave det. Elsker jeres opskrifter, smukke billeder, virkelig den bedste inspiration og ofte også motivation til at leve sundt samt fornuftigt, hvor lidt sødt også har ret:-)

    Knus Anja

    • Reply Twin Food 1 juni, 2014 at 20:09

      Tusind tak :)
      Vi ved godt det lyder mega mærkeligt, men ja – du ligger dåsen i en gryde, dækker den til (hele dåsen skal være dækket af vand) og lader den koge ved lavt blus og så kommer der en skøn cremet karamel ;)
      Vi håber det lykkeds for dig!
      Knus

  • Reply Maria 26 juni, 2014 at 19:40

    Lyder super lækkert! Men kan man ikke bare købe dolce lette? Eller er den i laver anderledes?

    • Reply Twin Food 30 juni, 2014 at 12:38

      Vi ved ikke helt hvad dolce lette er, men hvis det er den samme som den man laver ud af dåsen kan man sagtens bare købe den færdig :)

  • Reply Anne-Grete 26 april, 2020 at 16:18

    Jeg kogte den kondenserede mælk, bare ved lavt blus i 1/2 time.. fungerer lidt ligeså. Og så kom jeg 1 tsk flagesalt i.. spændende hvordan den vil smage 🙃

    • Reply Twin Food 5 maj, 2020 at 08:28

      Hej Anne-Grete,
      Dejligt hvis den ikke behøver mere end 1/2 time – det må vi prøve! ;)
      God dag!

    Skriv et svar til Daniela! Slet kommentar