BANAN/CHOKOLADE SCONES –
Bagværk, Brunch, Søde sager

BANAN/CHOKOLADE SCONES

bans2

Det er fredag og det betyder, at der bliver lagt planer for, hvad der skal bages af lækkerier i weekenden. Det kunne snildt gå hen og blive disse scones, som vi bagte for lidt tid siden. De er super lækre og passer perfekt til en søndag eftermiddag med en kop kaffe eller te – fx efter en dejlig gåtur i skoven :-) I de her scones er der sparet lidt på smør og i stedet har vi kommet most banan i, som også giver en dejlig svampet konsistens til scones’ne. Derudover er der også tilsat en god håndfuld hakket chokolade ;-) Vi håber at I får en dejlig weekend. 

 

Ingredienser (ca. 16 stk.)

150 ml creme fraiche

1 æg

2 bananer

50 gram blødt smør

2 tsk vaniljesukker

3 tsk bagepulver

1 tsk sødemiddel (vi brugte perfect sød)

1 tsk salt

450 gram mel

100 gram hakket chokoalade

 

  1. Bland creme fraiche, blødt smør og æg sammen i en skål (eller ælt det sammen på en røremaskine)
  2. Mos bananerne og tilsæt dem til blandingen
  3. Tilsæt sødemiddel, bagepulver, vaniljesukker og salt – få det hele æltet sammen
  4. Tilslut tilsættes mel – evt. lidt ad gangen og den hakkede chokolade
  5. Ælt dejen ind til den hænger sammen
  6. Kom dejen ud på et bord med lidt mel og form den til en firkantet pølse
  7. Skær dejen ud i firkanter og læg dem på en bageplade med bagepapir
  8. Pensl evt. med lidt æg inden de bages i en 200 grader varm om i 10-15 min (alt efter størrelse)

 

bans1

tidligere indlæg næste indlæg

2 Kommentarer

  • Reply Maria 3 oktober, 2015 at 10:50

    Meget lækre, elsker scones :-)
    God weekend til jer2.

    • Reply Twin Food 4 oktober, 2015 at 13:30

      Samme her :)
      Rigtig god søndag!

    Skriv en kommentar