APPLE CRUMBLE BARS MED KARAMEL –
Bagværk, Desserter, Søde sager

APPLE CRUMBLE BARS MED KARAMEL

Da vi i weekenden var oppe i vores sommerhus, blev disse lækre crumble æblebarer med karamel på toppen lavet. Vi havde på fornemmelsen inden vi tog derop, at der skulle laves noget med æble. Naboen har nemlig et kæmpe æbletræ, hvor vi de sidste par år har lånt lidt æbler fra ;-).

Disse æblebarer består af tre dele; en bund, et lag med æble, der har været vendt med sukker og kanel og en crumble top som vi lavede med havregryn og kokos for at få den lidt grovere i det. Bunden kan laves tyndere hvis man ønsker dette, så skal man bare bruge et større fad.

For at gøre barerne ekstra syndige lavede vi en karamelsauce, som vi kom henover da barerne var kølet lidt af. Vi spiste også vaniljeis til. Man kan selvfølgelig godt undlade vaniljeis, eller servere creme fraiche eller flødeskum til i stedet – det kommer helt an på hvad man har lyst til :-)

Ingredienser (16 stk.)

Bund

300 g hvedemel

150 sukker

1 tsk vaniljesukker

185 g smør

  1. Bland hvedemel, sukker og vaniljesukker sammen
  2. Skær smøret i tern og smuldr det sammen med dejen
  3. Saml dejen og pres den ud i et firkantet fad (22cm x 22cm)
  4. Bag dejen i ovnen (alm. ovn) ved 150 grader i ca. 20 min, hvorefter æbler og crumble skal fordeles oven på

 

Æbler

3 store æbler (500 gram)

30 g brun farin

2 tsk kanel

2 spsk mel

  1. Skær æblerne i tynde skiver og bland dem med brun farin, kanel og mel
  2. Lad alle æblerne blive godt dækket til og lad dem evt. stå at trække inden de fordeles på kagen
  3. Når bunden er ude af ovnen fordeles æblerne ovenpå og herefter skal der drysses med crumble

 

Crumble

60 g havregryn

50 g brun farin

1 tsk vaniljesukker

1 spsk revet lime

35 g kokosmel

50 g smør

  1. Bland alle ingredienserne godt sammen og sørg for at smøret er godt blandet i, så der ikke er store smør klumper
  2. Fordel crumbl’en ovenpå æblerne og bag kagen færdig i ovnen ved 175 grader i 40 min. Tjek til kagen undervejs og læg evt. et stykke sølvpapir på toppen, hvis den begynder at tage for meget farve
  3. Servér kagen med karamelsauce (se opskrift nedenfor) og evt. vaniljeis eller creme fraiche

 

Karamelsauce

90 g sukker

40 g smør

0.6 ml fløde

  1. Put sukkeren i en gryde og lad den blive opvarmet ved middel varme. Det tager lidt tid, først vil sukkeret begynde at klumpe og herefter smelter det
  2. Når al sukkeren er smeltet og har fået en mørkere brun farve tages gryden af varmen og smøret tilsættes i mindre stykker, der skal smelte. (Det vil boble lidt når smøren tilsættes). Det er ikke sikkert at alt smøret kan røres ind i karamellen, men det kommer, når fløden tilsættes
  3. Når smøret er smeltet tilsættes fløden lidt af gangen og hele karamellen røres til en tyk ensartet masse
  4. Hvis massen bliver ved med at indeholde klumper kan den opvarmes lidt for at få alt opløst
  5. Hæld massen på glas og lad den afkøle godt inden den kan opbevares i køleskabet, hvis ikke den skal bruges med det samme
  6. Det kan være nødvendigt med en lille opvarmning når den skal bruges, hvis den har stået i køleskabet

tidligere indlæg næste indlæg

2 Kommentarer

  • Reply Piskeriset 19 oktober, 2017 at 17:53

    Det ser stjernegodt ud! Den må jeg prøve på et tidspunkt :)

    • Reply Twin Food 21 oktober, 2017 at 10:00

      Den var virkelig også god :-)
      God weekend!

    Skriv en kommentar