AGURKE/AVOCADO SUPPE MED REJESALSA –
Forret, Nemme hverdags retter, Supper

AGURKE/AVOCADO SUPPE MED REJESALSA

kolda1

Så er sommervejret vist nogenlunde kommet for at blive. Godt nok føltes det på ingen måde som sommer i går i Aarhus. Nå men, da det var sommervejr i Aarhus for lidt tid siden, blev denne lækre suppe lavet. Suppe lyder efterårs og vinteragtigt, men denne smager bestemt af sommer – og så er den kold! Suppen er lavet på avocado og agurk og smagt til med blandt andet mynte og lime for at gøre den ekstra frisk. På toppen kom vi en salsa lavet på rejer, mango persille og tomater. Og for lige at sætte prikken over i’et, blev der også risten lidt pinjekerner og lave lidt sprødt, saltet rugbrød og croutoner.

 

Ingredienser (2-3 personer)

Suppe

2 avocadoer

2 agurker

1 fed hvidløg

1 lille håndfuld persille

ca. 10 blade mynte

Saft fra 1/2-1 lime

2-3 dl mælk

Salt og peber

 

  1. Blend alle ingredienserne sammen
  2. Smag til med salt, peber, lime og mynte
  3. Hvis man ønsker suppen mere flydende, kan man komme lidt ekstra væde i

 

Rejesalsa

200 gram rejer

1/2 mango

1 stor tomat

1 lille håndfuld persille

  1. Skær mango og tomat i mindre stykker
  2. Hak persille og bland alle ingredienserne sammen i en skål
  3. Fordel Salsaen på toppen af den færdige suppe

 

Andet tilbehør: 1 lille håndfuld ristede pinjekerner og hjemmelavede croutoner

 

kolda2

tidligere indlæg næste indlæg

4 Kommentarer

  • Reply Cylia M. 17 juni, 2015 at 22:57

    Ej hvor ser det fantastisk ud! Det må jeg prøve her i weekenden :)

    • Reply Twin Food 21 juni, 2015 at 14:25

      God idé – den er så lækker :)

  • Reply Sara 21 november, 2017 at 17:17

    Den lyder så dejlig! Jeg er på udkig efter en suppe til forret til nytår, så denne ville være super da den lyder let og smagfuld! Men har I en idé til en anden form for forret-suppe? (Der er nemlig én af gæsterne som ikke kan lide agurk)

  • Skriv et svar til Twin Food Slet kommentar