ÆBLESKIVER MED KARAMEL OG ÆBLE –
Desserter, Højtider, Søde sager

ÆBLESKIVER MED KARAMEL OG ÆBLE

æbles3

Vi har været igang med hjemmelavede æbleskiver og hold nu op hvor smager det bare godt. Der findes ikke noget bedre end en god eftermiddagshygge med hjemmelavede æbleskiver, flormelis og god marmelade. Vi har været i gemmerne og fundet vores mormors opskrift, som vi helt bestemt vil mene er den bedste æbleskive opskrift vi har prøvet :) Det er så hyggeligt at finde gamle opskrifter, der har gået i “arv” i familien – det er som om at tingene kommer til at smage ekstra godt når man ved at ens oldemor/mormor også har brugt denne opskrift. Som en ekstra lille overraskelse blev nogle af dem fyldt med æble og karamel, hvilket bestemt ikke gjorde dem dårligere! Andet fyld som nougat, chokolade eller måske marmelade kan også sagtens være en mulighed – vi hører gerne forslag til fyld, vi tror nemlig at der skal laves en omgang mere her i denne skønne juletid :)

 

Ingredienser (giver ca. 60 stk)
1 l kærnemælk
500 g hvedemel
4 æg (delt i hvider og blommer)
1 tsk salt
4 tsk sukker
1/2 tsk natron

 

Fyld: Karamel lavet på kondenseret mælk (se opskrift her) og et par revne æbler

  1. Bland kærnemælk med hvedemelen
  2. Tilsæt æggeblommer, salt, sukker og natron
  3. Pisk æggehvider stive og vend dem forsigtigt i dejen
  4. Hæld dejen i en æbleskive pande, hvor de blot laves efter normalvis, hvis ikke man ønsker fyld
  5. Hvis man ønsker fyld, vendes de en kvart runde når den halve side er bagt. Herved vil det flydende dej ligge sig og fylde i bunden og der vil nærmest blive skabt et rum i æbleskiven i midten. Her ligges en klat karamel og lidt æble og der tilføjes lidt ekstra dej hvorefter æbleskiven rulles helt rundt så den nu vender helt omvendt af hvad den gjorde til start. Æbleskiven bages færdig til den har fået farve hele vejen rundt.
  6. Æbleskiverne kan opbevares i ovnen indtil alle er lavet klar
  7. Servér med lækker marmelade og flormelis

æbls1

æbls2

æbles4

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar