2 SKØNNE SOMMERDESSERTER MED FRISKE BÆR –
Desserter, Glutenfri, Søde sager

2 SKØNNE SOMMERDESSERTER MED FRISKE BÆR

Sponsoreret indlæg

Vi fik i sidste uge leveret et par ganske dejlige kasser fulde af friske bær fra det nye bærkoncept, der hedder B’ÆRLIGT. I kasserne var der både brombær, stikkelsbær, ribs, solbær og hindbær. Vi spiser i weekenderne stort set altid en eller anden form for bær på vores morgenmad og det allerbedste er når man lige kan smutte ud i haven og plukke de fine friske bær. Faktisk har vi prøvet med jordbær på altanen og selvom høsten er lille, så er det mega hyggeligt! Når ikke man lige har det i haven eller på altanen er en bakke fra B’ÆRLIGT et dejligt alternative. Derudover prøvede vi også at smage stikkelsbær, som vi, så vidt vi husker, aldrig har prøvet at smage friske. De overraskede meget og så kan deres fine grønne farve bare pynte overalt – både på morgenmaden eller måske i en salat.

B’ÆRLIGT er et koncept med små fine æsker, der er fyldt med danske bærklassikere med masser af smag. Vi fik nogle gigantiske brombær og hindbær, som vi sammen med de andre fine bær lavede to lækre sommerdesserter ud af.

Den ene sommerdessert er en dejlig vaniljeis med masser af lækre friske bær. Desserten er egentlig bare en god vaniljeis rørt med bær og selvom det virker simpelt er det super lækkert. Hvis man gider, kan man lave vaniljeisen selv (det gjorde vi), men man kan også lave den nemme løsning, hvor man i stedet køber en god vaniljeis og mikser bær i, når den er tøet en anelse op. Man kan med fordel lade den fryse lidt igen, så den ikke er for blød, når man skal spise den.

Den anden sommerdessert er sådan cirka verdens nemmeste dessert og kan laves af ganske få ting; sukker, æggehvide, flødeskum og masser af fine friske bær. Bunden er en marengs, som er fyldt med en lækker creme og på toppen putter man alle de bær, som man kan få plads til – også kaldt en Pavlova. I cremen tilføjede vi yderligere hvid chokolade og creme fraiche, men det kan man gøre som man vil!

Til info, så kan B’ÆRLIGT findes i Kvickly, SuperBrugsen og Irma og hvis man har lyst kan man også tage et kig ind forbi deres facebook side, hvor man kan følge med i udviklingen af de forskellige bær og desuden finde lækre opskrifter.

 

Vaniljeis med bær

Ingredienser (1 l.)

4 pasteuriseret æggeblommer

200 ml mælk

300 ml fløde

190 g sukker

1 vaniljestang

500 g friske bær

evt. friske bær til servering

  1. Pisk æggeblommer og sukker godt sammen
  2. Tilsæt mælk lidt efter lidt mens der stadig piskes
  3. Pisk fløden i en skål for sig til flødeskums-konsistens
  4. Bland fløden i skålen med æggeblommer, sukker og mælk
  5. Flæk vaniljestangen og kom kornene i blandingen – kør den på ismaskinen til konsistensen er cremet og tyk
  6. Skær evt. de friske bær i halve eller kvarte og vend dem i isen inden den puttes i fryseren, hvor den skal stå min. et par timer inden servering
  7. Pynt gerne med flere friske bær ved servering

 

Mini pavlova med friske bær

Ingredienser (4 små)

1,5 æggehvider

1 dl sukker

 

Creme

200 g friske bær

1/4 liter piskefløde

1-2 spsk creme fraiche

50 gram hvid chokolade

  1. Pisk æggehvider stive og drys sukker i lidt ad gangen – pisk indtil marengsmassen er sej og der dannes små toppe
  2. Brug en ske til at lave 4 små reder på et stykke bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 35 minutter ved 125 grader
  3. Sæt dem til afkøling på en rist
  4. Pisk fløden til flødeskum i en skål og smag til med creme fraiche og hakket hvid chokolade
  5. Kom flødeskum i de små reder og pynt med masser af friske bær

I

ndlægget er lavet i samarbejde med B’ÆRLIGT, opskrifter, billeder og meninger er vores egne!

 

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar