Vi får næsten altid salat til vores aftensmad. Hvor spændende salaten bliver er dog meget forskelligt og nogle gange bliver det faktisk bare til rucola (men det smager nu også godt ;-)). Andre dage hvor der er mere tid og tænkt over maden, bliver der lavet mere spændende salater. Her har vi to, som har til fælles at de begge indeholder pesto. Vi kan godt lide at salaterne ikke er alt for “tørre” og det hjælper pestoen med at forebygge! Den ene salat er med pesto, finthakket blomkål, ovnbagte tomater og blåbær. Den andre salat er lidt mere simpel og indeholder kun quinoa, rucola, pesto og granatæblekerner. De små kerner er så fine og kan gøre enhver ret lidt mere indbydende :-) Hvis i har nogle flere yndlingssalater med pesto, så smid dem gerne nede i kommentarfeltet!
SALAT MED BLÅBÆR, PESTO OG BAGTE CHERRY TOMATER
Ingredienser (1 stor skål)
15 cherry tomater (krydret med olie, honning, basilikum, salt og peber)
1 lille blomkål
3 spsk. pesto
1/2 bakke blandet salat
1 håndfuld hakkede pistacie nødder
1 dl blåbær
- Halvér cherrytomaterne og put dem i et fad hvor de drysses med olie, honning, basilikum, salt og peber – lad dem bage i ovnen ved 180 grader i 20-30 min
- Skær blomkålet i mindre stykker og blend det fint
- Bland fint blomkål med pesto og den blandede salat
- Hæld salaten i en skål og drys med blåbær og hakkede pistacie nødder
SALAT MED QUINOA RUCOLA, PESTO OG GRANATÆBLE
Ingredienser (1 stor skål)
1 bøtte rucola
1 granatæble (gem lidt kerner til toppen)
2,5 dl quinoa
ca. 4 spsk pesto
Revet parmesan til toppen
- Kog quinoa efter anvisning på pakken
- Skyl rucola og kom det i en skål sammen med granatæble kernerne og den afkølede quinoa
- Kom også pesto i skålen og bland det hele godt sammen
- Pynt med lidt flere granatæble kerner og revet parmesan
15 Kommentarer
Ser rigtig lækre ud!
Hvidkål m. grøn pesto, avocado, feta ost og store ærter smager rigtig godt, man kan sådan set sammensætte efter hvad man bedst kan lige i forhold til mængde :)
Efter din kommentar prøvede vi netop hvidkål og pesto sammen her den anden dag- det blev utrolig lækkert :-)
Kombinationen som du skriver skal vi også prøve! :)
Tusind tak!
Hold op det ser godt ud! :-)
Vi laver tit følgende salat til enten frokost eller aftensmad og den er super lækker og mættende. Det er blandede salater, tomater, pebre, blåbær og tun. Dertil hører en dressing af grøn pesto, lidt olie, citrosaft og salt og peber. Super lækkert! :-)
Hvor lækkert med tun – så kan den hvert fald sagtens gå som en ret i sig selv til aftensmad!
Tusind tak for opskriften, den skal vi helt sikkert prøve :)
Ej hvor ser det lækkert ud! Jeg er netop inde i en salat-fase, hvor jeg har lyst til at spise salat morgen, middag og aften. Fedt med noget inspiration :-D
Hehe, det lyder som en sund fase ;-)!
Dejligt vi kan give inspiration!
Love using berries and fruits in salads for extra colour and nutrition!
http://lifeandcity.tumblr.com
And it’s so easy to make a salad more colorful just by adding some berries :)
Wow, those salads look incredible. They’re also very photogenic :-)
Greetings from Germany,
Julia
http://stilblume.blogspot.de
Thank you so much, Julia!
Glad we can give some inspiration all the way to Germany :)
Nøj! Det lyder vildt godt! Jeg kommer helt i sommerstemning ;-)
Jeg er meget enig i det med, at salater helst ikke skal være for tørre – og, som sagt, er pesto virkelig et godt middel imod den slags!
// Nadja
cinnamonplease.blogspot.dk
Hehe, ja salater og sommer hører bare sammen! :)
Der er simpelthen ikke noget værre end en tør salat!
God weekend!
Lovely photos ! Great post <3 :)
ℓα ℒιcσrηe – ℒa vie est ℓa petite ℓicorne.
Thank you, Gabrielle! :)
[…] Bund venstre: Perlebygsalat med ærter, mynte og persille, bund højre: Salater med pesto […]